• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Moj muž" pred Banjalučanima: Dvanaest sudbina na jednom krevetu

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predstavom "Moj muž" Jugoslovenskog dramskog pozorišta sinoć je u Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci otvoren 13. po redu Festival mladog glumca "Zaplet".

 Otvoren 13. zaplet predstavom moj muž jdp Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Riječ je o komadu koji je nastao po istoimenom romanu savremene i veoma cijenjene makedonske književnice Rumene Bužarovske, a koji je režirala Jovana Tomić.

U predstavi igraju Sanja Marković i Jovana Belović, koje su, ležeći na velikom krevetu dočekale publiku, pijući kafu, ćaskajući i čekajući da se žamor smiri.

Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Ostale su tako i tokom kratke ceremonije otvaranja festivala, i tako zarobile pažnju publike, stvorivši u svakome od nas osjećaj da aktivno učestvujemo u cijeloj priči.

Pet priča - "Preljubnik", "Otac", "Lile", "Osmi mart" i "Supa", pet životnih minijatura koje počinju sa "Moj muž..." su u stvari priče o ženama. Ženama koje varaju muževi i onima koje varaju muževe, koje vole, plaču, ali ponajviše o drugaricama, onim drugaricama koje dođu kad ode muž, bilo da su komšinice, majke ili koleginice.

Izvor: Nebojša Babić/JDP

Glumice su na maestralan način iznijele dvanaest likova, prikazavši svaku ženu dosljedno, iskreno, autentično i transformišući se pred našim očima. Sve se dešava na krevetu, koji je ujedno jedina scenografija, uz mnoštvo sjajnih kostima i poneki rekvizit.

Samo pohvale imamo i za režiju i dramaturgiju, prvenstveno zbog znalački nametnutog ritma predstave, koja je na momente urnebesna, a ubrzo zatim u sali vlada muk... Domaća publika nagradila je glumice dugotrajnim aplauzom, a nakon što je stao, vratile su se na krevet i gledale nas kako odlazimo...

"Zaplet" je tek počeo, pred nama je još pet festivalskih dana, i pet predstava, kao i zanimljiv prateći program. Kompletnu listu možete pogledati na OVOM LINKU.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop