• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren 13. Međunarodni festival glumca "Zaplet"

Autor Dušan Volaš

Premijerom predstave "Moj muž" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda večeras je u Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci otvoren Međunarodni festival glumca "Zaplet".

 Otvoren 13. Međunarodni festival glumca "Zaplet" Izvor: Ana Bencun/Srna

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, koja je prisustvovala otvaranju Festivala, izrazila je zadovoljstvo što ovogodišnji festival otvara Jugoslovensko dramsko pozorište premijernim izvođenjem, s obzirom na intenzivne aktivnosti na jačanju saradnje u oblasti kulture i umjetnosti između Srpske i Srbije.

"Naši strateški ciljevi usmjereni su na iniciranje i pospješivanje saradnje između institucija i stvaralaca iz Republike Srpske i Srbije u kontekstu stvaranja jedinstvenog kulturnog prostora, i u tom smislu veoma me raduje učešće pozorišta iz Srbije na festivalima u Srpskoj", rekla je Trivićeva novinarima.

Ona je dodala da će dodatnu vrijednost ovom događaju svakako dati i koprodukcije iz Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, kao i razgovori sa glumcima koji će biti upriličeni u okviru festivala.

Organizator u Gradskom pozorištu "Jazavac" LJubiša Savanović rekao je da će u takmičarskom programu Festivala biti odigrano pet predstava, te da će, osim takmičarskog, i ove godine biti održan prateći program, kao što su okrugli sto i razgovori sa glumcima.

Festival će 30. oktobra zatvoriti predstava "Banjaluka" Gradskog pozorišta "Jazavac", koja će biti odigrana van takmičarske konkurencije i u čast nagrađenih.

Međunarodni festival glumca "Zaplet" u Gradskom pozorištu "Jazavac" Banjaluka održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

(Mondo/Srna)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop