• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Unikatni ručni radovi: Znamenitosti Kostajnice utkala u suvenire (FOTO)

Autor Dušan Volaš

Dragana Midžić iz Kostajnice oslikava znamenitosti ove lokalne zajedince na unikatnim suvenirima-magnetima, koji su dio poklon paketa opštinske Turističke organizacije.

 Dragana Midžić iz Kostajnice izrađuje unikatne suvenire-magnete Izvor: Srna/Marija Adamović

Midžićeva je rekla da je za motive izabrala kulturne, prirodne i istorijske znamenitosti, kao što su gradska Vijećnica, zgrada Magistrata, gradski park, vjerski i školski objekti, istorijski spomenici, starija arhitektura iz centra grada, kesten, rijeka Una i unski čamac.

"Svaki ovaj magnet je ručno izrađen unikat, a cilj je bio uraditi nešto primamljivo što će zainteresovati kupca, pa obiluju toplim bojama. Najteže je izabrati neki specifičan kostajnički motiv, odnosno pejzaž", istakla je Midžićeva.

Možda će vas zanimati

Ona je navela da u svaki od suvenira ugrađuje emocije i po djelić svoje duše, dodajući da je proces od samog početka ručni rad.

"Sama izrađujem kalupe u kojima sušim ili pečem gips, zatim slijedi crtanje skice olovkom, bojenje akrilnim bojama i lakiranje. U završnoj fazi lijepim magnete i crtam detalje markerom", dodala je Midžićeva.

Ona je napomenula da radi i magnete po narudžbi sa drugačijim motivima, za druge lokalne zajednice, kao i povodom praznika, rođendana ili krsnih slava.

Izvor: Srna/Marija Adamović

Prema njenim riječima, za izradu kompleta od deset magneta potrebno je oko četiri dana, a do sada ih je napravila više od hiljadu.

Draganine suvenire prepoznala je i Turistička organizacija opštine, pa se odnedavno nalaze u turističkom poklon paketu "Iz srca Kostajnice", zajedno sa ostalim autentičnim domaćim proizvodima.

SRNA

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop