• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U susret 14. "Zapletu": Festival otvara predstava domaćina "Bog masakra"

Autor Vesna Kerkez

U Gradskom pozorištu Jazavac iz Banjaluke danas je predstavljena nova predstava pod nazivom "Bog masakra", kojom će biti otvoren ovogodišnji Festival mladog glumca "Zaplet".

 Program Festivala mladog glumca Zaplet 14 Izvor: GP Jazavac

Dragana Marić, predsjednica UO UG Gradsko pozorište Jazavac najavila je dvije premijere.

"Do kraja godine u Gradskom pozorištu Jazavac premijerno će biti izvedene izvesti predstave: "Bog masakra" po tekstu Jasmine Reze i u režiji Slađane Kilibarde i "Crvenkapa" u režiji Aleksandre Spasojević koja će biti igrana povodom novogodišnjih praznika, a nakon toga će ostati na repertoaru", kazala je.

Izvor: GP Jazavac

Prvakinja Narodnog pozorišta RS Nikolina Friganović u predstavi "Bog masakra" igra ulogu Veronik i ovo joj je četvrta premijera u Gradskom pozorištu Jazavac.

"Nakon sjajne saradnje sa rediteljkom Kilibardom i autorskim timom predstave očekujem interesantnu predstavu u kojoj će se i publika prepoznavati“, istakla je Friganović.

Nataša Perić tumači ulogu Anet.

"Srećna sam što sam dio predstave koja govori o jednoj meni veoma bliskoj temi, s obzirom da sam i sama majka i da se i srećem sa najneobičnijim situacijama i iskušenjima vezanim za roditeljstvo", kazala je Perić.

Osim njih, u predstavi igraju i Boris Šavija i Ljubiša Savanović. Reditelj i scenograf predstave je Slađana Kilibarda koja je napravila i izbor muzike za predstavu. Realizator scenografije je Nevena Milašinović, a kostimograf Bojana Mutić. Lektor je Aleksandra Savić, za scenski pokret bio je zadužen Emir Fejzić, a asistent reditelja je Stefan Tomić.

Izvor: GP Jazavac

Ljubiša Savanović, organizator Gradskog pozorišta Jazavac i selektor ovogodišnjeg Međunarodnog festivala glumca ZAPLET 14 najavio je program festivala i izjavio da je srećan jer je u širu selekciju festivala ušlo mnogo dobrih predstava, a najbolje od njih u takmičarsku selekciju.

Najavljen je i prateći program festivala koji će činiti izložba slika Vladimirke Velage „Samo sam se igrala“, javno čitanje drama studenata Akademije umjetnosti u Banjaluci i program „Razgovor sa glumcima“ u okviru koga će se predstaviti Miloš Timotijević, Tamara Dragičević, Boris Šavija i Milan Marić.

Stručni žiri ovogodišnjeg festivala čine Mladen Đukić, reditelj i animator, Snježana Mišić, glumica i Marko Dukić, multimedijalni umjetnik.

Izvor: GP Jazavac

Sponzor nove sezone je ATOS banka, a Zaplet 14 podržala je i kompanija m:tel.

"Kao društveno odgovorna kompanija, trudimo se da doprinosimo dobrobiti cijelog društva, kako bismo stvorili ljepše i bolje okruženje za život pojedinaca i zajednice. Između ostalih, pružamo podršku institucijama kulture, a svakako jedna od njih je Gradsko pozorište Jazavac. Svjesni da je ovo pozorište mjesto dobre energije i mjesto koje okuplja mlade i vrijedne ljude, uz „Jazavac“ smo od njegovih samih početaka, a posljednjih godina smo ponosni pokrovitelji i Međunarodnog festivala mladog glumca Zaplet. Radujemo se ovogodišnjem programu i odličnim predstavama koje su pred nama“, kazala je rukovodilac sektora za marketing kompanije m:tel Milica Kondić.

"Želim, prije svega, da izrazim veliko zadovoljstvo što smo od ove sezone ponosni prijatelji Gradskog pozorišta Jazavac, čiji rad izuzetno poštujemo i pratimo, te smo iz tog razloga odlučili da damo punu podršku ovom pozorištu, koje godinama unazad daje veliki doprinos razvoju kulture i pozorišne umjetnosti.

Smatramo da ulaganjem u kulturu njegujemo status društveno odgovorne finansijske institucije, te samim tim pružamo podršku zajednici u kojoj poslujemo", rekla je Biljana Ševa, rukovodilac službe marketinga i komunikacija ATOS banke. 

Izvor: GP Jazavac

Program Zapleta:

Glavni program

Subota, 22.10. u 20 časova - otvaranje festivala
BOG MASAKRA – premijera
Gradsko pozorište Jazavac

Takmičarska selekcija

Nedjelja, 23.10. u 20 časova
REALISTI
Teatar EXIT, Zagreb

Ponedjeljak, 24.10. u 20 časova
NAŠ SIN
Hartefakt, Beograd

Utorak, 25.10. u 20 časova
TIHI UDAH
Mestno gledališče Ljubljana

Srijeda, 26.10. u 20 časova
SIROČAD
Bosansko narodno pozorište Zenica

Četvrtak, 27.10. u 20 časova
PLUĆA
Madlenianum/Marador

Zatvaranje festivala
Petak, 28.10. u 20 časova
U PROCESU, stand up Srđana Dinčića

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop