• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peti "Intime Jazz Fest" u Banskom dvoru od 26. do 29 novembra

Autor Nikolina Damjanić

U Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci od od 26. do 29. novembra održače se 5. festival džez muzike "Intime Jazz Fest".

 Intime Jazz Fest u Banskom dvoru Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Nakon uspješno realizovanog 5. Internacionalnog festivala umjetničke muzike "Jesenja sonata" ovo je druga festivalska manifestacija koju Banski dvor realizuje u ovoj godini, nastavljajući praksu organizovanja reprezentativnih kulturnih sadržaja i programa u vlastitoj produkciji.

Baš kao i "Jesenja sonata" ovogodišnji "Intime Jazz Fest" takođe proslavlja svoj mali jubilej i peto festivalsko izdanje, a ova tradicionalna džez manifestacija uvrštena je i u ovogodišnji zvanični program obilježavanja 90 godina Banskog dvora.

Izvor: Banski dvor

Od samog početka festival džez muzike "Intime Jazz Fest" konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez seksteta koji su ove godine ušli u festivalsku selekciju.

Ovogodišnji festivalski program obuhvata koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika današnjice, a posebno smo ponosni na činjenicu da ćemo u okviru zvaničnog festivalskog programa organizovati i jedan matine didaktički koncert "Džez za djecu"  koji predstavlja edukativni moncert za djecu starijeg predškolskog i školskog uzrasta.

Pogledajte program festivala:

Izvor: Banski dvor

Ulaznice za koncerte su u prodaji od ponedjeljka 14. novembra na biletarnici Banskog dvora svakim danom osim nedjeljom, u periodu od 12 do 18  časova.

Svi koncerti izuzev didaktičkog (koji će početi u 12 časova), održaće se od 20 časova. Cijena ulaznice za didaktički koncert je 5 KM, dok je za ostale festivalske večeri 10 KM.

JAZZ JAM SESSION

U skladu sa dobrom praksom brojnih džez festivala u okruženju, kao i prethodnih godina "Intime Jazz Fest"  će nakon svake koncertne večeri u Banskom dvoru dobiti svoj "nastavak". Ovaj put to će se održati u banjalučkom kafeu "HAOS TUBORG PUB". U njemu će od 22 sata nastupati poznati banjalučki džez sastav "Combine Quartet" kojem će se u okviru jam sessiona na bini pridružiti učesnici festivala.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop