• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijanski reditelj Paolo Virci stigao na "Kustendorf"

Autor Nikolina Damjanić

Italijanski reditelj Paolo Virci stigao je danas na Mećavnik kao gost 16. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf" gdje ga je dočekao osnivač Festivala Emir Kusturica uz tradicionalne srpske običaje pogaču, so i medovaču.

 Paolo Virci na Kustendorfu Izvor: Jovana Borovčanin/Srna

Virci, koji je dočekan uz veliki broj novinarskih ekipa, posjetilaca, učesnika i gostiju festivala, rekao je da drugi put dolazi na ovo mjesto koje mnogo voli.

"Mnogo volim ovo mjesto, možda je ovo jedan od mojih omiljenih festivala na svijetu jer ga je stvorio genije", rekao je Virci novinarima.

On je istakao da mu je zadovoljstvo upoznati rimejkere iz svijeta koji su učesnici ove bajke, te naglasio da je tu i da pokaže i svoj film.

Kusturica je poželio dobrodošlicu Paolu, rekavši da je srećan što je došao na festival.

Film "Suša" reditelja Paola Vircija biće prikazan u nedjelju, 29. januara, u bisokopu "Prokleta avlija" od 17.00 časova.

Ovogodišnji Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf", čiji je osnivač proslavljeni režiser Emir Kusturica, otvoren je u srijedu, 25. januara, a tradicionalno će u pet festivalskih dana ugostiti značajne autore, glumce i muzičare, te brojne mlade filmske autore i studente filmskih škola iz cijelog svijeta.

Filmskom i muzičkom festivalu, koji se održava svake godine u januaru na Mećavniku, na Mokroj Gori, prisutvuju i predstavnici brojnih medija iz zemlje i inostranstva.

U takmičarskom dijelu programa festivala "Kustendorf", pod sloganom "Umetnost iznad svega", biće predstavljeno 14 filmova autora iz Srbije i još deset zemalja.

Za 16. "Kustendorf" bila su prijavljena 374 filma, a u takmičarskom dijelu za zlatno, srebrno i bronzano jaje takmičiće se autori iz Srbije, Mađarske, Rusije, Uzbekistana, Izraela, Grčke, Češke, Irana, Slovačke, Mongolije i Švajcarske.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop