• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro premijera četiri domaća filma, snimljena uz podršku Audio-vizuelnog centra RS

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Četiri filma studenata banjalučke Akademije umjetnosti, koje je sufinansirao Audio-vizuelni centra RS premijerno će biti prikazana banjalučkoj publici 29. juna u Cinestaru.

 Premijera četiri filma iz RS Izvor: Borislav Brezo/Audio-vizuelni centar

Riječ je o filmovima "Kad zaboraviš juli", reditelja Sare Radusinović i producenta Marijane Gudelj, "Dom kulture" reditelja Vuka Pijetlovića i producenta Ivone Bijelić, zatim "Guguto Memeto" reditelja Branislava Stošića i producenta Đorđa Ćirića i "Očevina" reditelja Stefana Tomića i producenta Monike Milanović.

“Ovi filmovi su primjeri konkretne podrške domaćim mladim autorima, kako bi njihovo djelo postalo vidljivo široj javnosti. Dva filma su podržana prošle godine nagradom Centra za razvoj scenarija, dok su dva podržana na konkursu za završne studentske filmove i to su prvi filmovi koje smo podržali", rekla je vršilac dužnosti ovog centra Anja Ilić.

Izvor: Borislav Brezo/Audio-vizuelni centar

Ona je navela da je prošle godine u okviru 15 raspisanih konkursa od 86 prijavljenih projekata podržano njih 39, sa ukupnim iznosom od oko 1,5 milion KM.

"To su sve projekti u razvoju, koji se odnose na razvoj scenarija, manjinske koprodukcije, te organizacija filmskih festivala", rekla je Ilićeva.

Ona je dodala da je Centar objavio 28 konkursa, koji su planirani za ovu godinu.

Izvor: Borislav Brezo/Audio-vizuelni centar

Producent Đorđe Ćirić zahvalio je Audio-vizuelnom centru na podršci za realizaciju njegovog filma bez koje bi ove aktivnosti bilo teško sprovesti u djelo.

"Konkursi Centra su bitni za razvoj kinematografije u Republici Srpskoj, koja ima veliki potencijal, a koji može biti vidljiv jedino uz konkretnu podršku institucija", rekao je Ćirić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop