• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljen program: "Šantićeve večeri poezije" otvara glumac Ivan Bosiljčić

Autor Dušan Volaš

Međunarodna kulturna manifestacija 104. "Šantićeve večeri poezije" biće svečano otvorena 18. oktobra u Mostaru, kada je na programu muzičko-poetsko veče "Naše veče" Ivana Bosiljčića, glumca iz Beograda, najavili su organizatori.

 Šantićeve večeri poezije 2023 Izvor: SPKD Prosvjeta

Svečano otvaranje biće upriličeno u 19.00 časova u velikoj dvorani Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača".

Ovogodišnje "Šantićeve večeri poezije" trajaće do 26. oktobra, a biće održane u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" - Gradskog odbora Mostar i Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničkog društva "Gusle" i ulaz na sve programe je besplatan.

Drugog dana manifestacije, u četvrtak, 19. oktobra, u 19.00 časova u Galeriji kraljice Katarine u "Kosači" na programu je predstavljanje knjige "Noć s Aleksom" Marka Tomaša.

O knjizi i istoimenoj predstavi, osim autora, govoriće i direktor Hrvatskog narodnog kazališta Mostar Ivan Vukoja, a moderator je predsjednik mostarskog Odbora "Prosvjete" Sanja Bjelica Šagovnović, dok će u muzičkom dijelu nastupiti kantautor iz Mostara Sanel Marić Mara i klavijaturista Dario Lukić.

U petak, 20. oktobra, u Kulturnom centru "Nebojša Glogovac" u Nevesinju u 19.00 časova biće održan program "Nevesinje, druga Šantićeva kuća", na kojem je predviđeno pjesničko veče Milice Bakrač, pjesnikinje iz Nikšića, a u programu nastupaju i pjesnik Ognjen Kandić, glumica Dragana Matrak i hor Osnovne muzičke škole "Sveti Roman Melod".

U subotu, 21. oktobra, u 19.00 časova u Vladičanskom dvoru u Mostaru planiran je program "Novo mostarsko stvaralaštvo "- koncert grupe "Zerdelija" i veče mostarskih pjesnika Anite Pajević, Mirka Božića i Ognjena Kandića.

U ponedjeljak, 23. oktobra, u 19.00 časova u Muzeju Manastira Žitomislić biće predstavljena "Izabrana djela Svetozara Ćorovića" u izdanju Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske. Promotor je Duško Pevulja, profesor na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, a uvodničar iguman Danilo Pavlović.

Zadnje večeri manifestacije 26. oktobra u Vladičanskom dvoru u Mostaru u 19.00 časova na programu je poetsko veče Đorđa Sladoja i Emsure Hamzić.

Generalni pokrovitelj manifestacije je predsjednik Republike Srpske, a generalni sponzor kompanija "M:tel".

Pokrovitelji su Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, grad Mostar, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstvo kulture Srbije.

Medijski pokrovitelji su Novinska agencija SRNA, "Dnevni list", "Top portal", "Bljesak info".

SRNA

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop