• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ponekad se probudiš u Beogradu" u Banjaluci: Zakazana promocija knjige Vladimira Skočajića

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Promocija zbirke poezije "Ponekad se probudiš u Beogradu" Vladimira Skočajića održaće se 13. novembra u 19.00 časova u Vijećnici Banskog dvora.

 Plakat za Skočajićevu knjigu Izvor: Imperativ

Sa Skočajićem će razgovarati novinar Saša Berendika, a poeziju će čitati članice Teatra poezije "Imperativ"

Događaj organizuje Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ".

Besplatne pozivnice za ovaj događaj mogu se preuzeti svakim danom, osim vikednom u periodu od 12.00 do 18.00 časova na biletarnici Banskog dvora.

Vladimir Skočajić je rođen u Beogradu 1978. godine. Studirao je srpski jeziki i književnost, pa filozofiju. Nije položio ni jedan ispit ni na jednom fakultetu. Zaposlio se na radiju B92 2001. godine i bio je autor muzičke emisije Gistro FM od 2005. godine. Kada je ukinut radio B92 u ljeto 2015, Gistro FM se seli na internet. Pisao je tri godine za Politikin zabavnik, uređivao muzičku Hit stranu. Bira muziku i pravi nekoliko emisija na online radiju Radio Aparat, od njegovog osnivanja 2016. godine.

Objavljivao je priče i tekstove na nekoliko portala, a već desetak godina piše kolumnu "Pop ćoše" u kulturnom dodatku Politike. Živio je u Americi dvije godine.

Tamo je shvatio da je žeđ za jogurtom neutoljiva i vratio se na svoju fotelju u Braće Jerković u jesen 2020. godine. Izdavačka kuća Booka mu je 22.maja 2023. godine objavila prvu zbirku poezije "Ponekad se probudiš u Beogradu". U prodaji je drugo izdanje knjige.

Banjalučka publika ga je upoznala 2018. godine na 1. festivalu književnosti "Imperativ" u programu "Note i slova". Od tada je čest i drag gost "Imperativa" i Banjaluke.

Iz "Imperativa" najavljuju da će se 18. novembra u 19:00 časova, u Crvenom salonu Banskog dvora održaće se program "Poeziju će svi čitati".

Urednik ovog programa je publika koja ima priliku da izabere i pročita pjesme autora iz regiona. Program je prilika za mlade, neafirmisane autore da prvi put pred publikom pročitaju svoje pjesme. Predstaviće  se i nekoliko mladih pjesnika koji su tokom 6. regionalnog festivala "Imperativ" učestvovali u radionici pisanja poezije pod mentorstvom pjesnika Zvonka Karanovića. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na e-mail udruženja "Imperativ" ([email protected]) ili na društvene mreže i poslati naziv pjesme i ime autora kojeg žele da čitaju kako se naslovi ne bi ponavljali.

(MONDO)

Povezano





Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop