• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminula pozorišta rediteljka Mira Erceg

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Čuvena pozorišna rediteljka Mira Erceg preminula je u Berlinu u 79. godini. Narodno pozorište RS oprostilo se od nje objavom na društvenim mrežama.

 Preminula pozorišta rediteljka Mira Erceg Izvor: MONDO

Mira Erceg jedna je od najboljih evropskih reditelja koja je režirala u teatrima u Oslu, Drezdenu, Antverpenu, Esenu, Berlinu, Beogradu i Banjaluci. Rođena je 1945. godine u Sanskom Mostu. Završila je studije u Moskvi na Državnom institutu za pozorišnu umjetnost.

"Uradila je antologijske predstave, među kojima su i dva djela "Fausta" u Narodnom pozorištu u Beogradu, a bila je najveći poznavalac Geteovog djela. Ili, na primjer, komad “Plava Jevrejka” Isaka Samokovlije koji je režirala u Kamernom teatru 55 u Sarajevu, a koji je gostovao u cijelom svijetu. Kreativna, inventivna, avangardna, pomjerala je granice, a svaka saradnja sa njom je bila nezaboravna avantura. U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Veliku scenu je postavila čuvenu dramu Bertoloda Brehta „Majka hrabrost i njena djeca“, premijerno izvedenu 18. oktobra 2006. godine", objavilo je Narodno pozorište RS.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop