• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zgrada AGGF-a u Banjaluci u konkurenciji za međunarodnu graditeljsku nagradu (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Zgrada Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta iz Banjaluke predstavlja Bosnu i Hercegovinu na međunarodnoj Graditeljskoj nagradi Cemex 2024.

 Zgrada AGGF-a u Banjaluci u konkurenciji za međunarodnu graditeljsku nagradu ( Izvor: AGGF

Zgrada Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, čiji je autor Saša Čvoro, predstavlja Bosnu i Hercegovinu na konkursu za dodjelu 33. međunarodne Graditeljske nagrade Cemex, kojom se nagrađuju najkvalitetniji građevinski projekti na svjetskom nivou.

Dodjela priznanja zakazana je za kraj godine u Meksiku.

Saša Čvoro već je osvajao međunarodnu Graditeljsku nagradu Cemex. Još 2010. godine njegov je projekt rekonstrukcije i uređenja ulice Kralja Petra I. Oslobodioca u Prijedoru osvojio prvu nagradu u kategoriji Pristupačnost i treću nagradu u kategoriji Infrastrukturnih projekata. Potom je 2019. godine njegova Kuća 4 iz Banjaluke osvojila treće mjesto u kategoriji Stambene građevine.

Graditeljska nagrada Cemex uspostavljena je sa svrhom prepoznavanja najkvalitetnijih radova na području graditeljstva sjevernog Meksika, matične zemlje kompanije Cemex. Od 2005. godine poziv za podnošenje prijava proširen je izvan granica Meksika.

Dodjeljuje se najuspješnijim svjetskim projektima porodične, višestambene, javne i poslovne te infrastrukturne gradnje, zatim zajedničkih prostora, a posebne nagrade dodjeljuju se i projektima koji prikazuju kreativnost u betonu, kao i onima koji imaju karakteristike održive budućnosti i pokazuju visoku nivo usklađenosti s nekim od 17 UN-ovih ciljeva održivog razvoja.

(MONDO)

Povezano

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop