• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubivoje Ršumović se družio sa djecom iz Gradiške

Autor SRNA

Književnik Ljubivoje Ršumović poručio je danas u Gradišci tokom druženja sa djecom u Kulturnom centru da su djeca najveći kritičari i da je pisati za njih najteži zadatak.

Ršumović je sa djecom iz osnovnih škola i vrtića, na njemu svojstven način, podijelio najljepše i najplemenitije savjete iz svog neprocjenjivog životnog i književnog iskustva, koristeći se doskočicama iz autorskih emisija "Fazoni i fore", "Hajde da rastemo" i "Hiljadu zašto", uz koje su odrastale mnoge generacije.

On smatra da je razlog zbog kojeg njegove pjesme prihvataju i današnje generacije to što većina pjesama vodi porijeklo iz djetinjstva, koje je najsrećniji period svakog čovjeka, kao i to što ih uvijek piše u prvom licu, kao da je on to dijete koje doživljava pjesmu.

"Duško Radović je rekao da za decu treba pisati kao za odrasle, samo mnogo bolje. To mnogo bolje znači da su deca mnogo stroži kritičari jer nemaju obavezu, kao odrasli, da slušaju nešto što je dosadno", naglasio je Ršumović.

Književnik Ljubivoje Ršumović družiće se sutra u 10.00 časova sa djecom kod spomenika

 "Ranjena ptica" u zaseoku Jokino brdo u blizini Gornjih Podgradaca.

Kulturni centar Gradiška organizovao je ovu aktivnost povodom restauracije spomenika "Ranjena ptica" slovenačkog skulptora Tone Svetine posvećenog djeci Kozare koja su odvedena u logore u toku Drugog svjetskog rata, odakle se nisu vratila.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop