• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sabirni centar" u Narodnom pozorištu RS

Autor mondo.ba

Narodno pozorište Republike Srpske, u kooprodukciji sa Pozorištem Prijedor, u ponedjeljak 28. avgusta, počelo je sa radom na predstavi "Sabirni centar" autora Dušana Kovačevića, u režiji Marka Misirače.

Dramaturg predstave je Ivan Velisavljević, scenograf je Dragana Purković Macan, kostimograf je Jelena Vidović, za muziku je zadužen Petar Topalović, a lektori su Milorad Telebak i Nataša Kecman.

"Sabirni centar" širu popularnost stekao je ekranizacijom iz 1989. godine kada su Dušan Kovačević i reditelj Goran Marković okupili odličnu glumačku ekipu. Drama koja je napisana 1982. prati starog arheologa koji pronalazi rimsku nadgrobnu ploču za kojom je tragao čitavog života. Ona pokriva prolaz s "ovog" na "onaj" svijet. Pri pokušaju da je pomjeri profesor doživljava srčani udar i ubrzo umire. Ali, mrtav samo za okolinu, on se u stvari nalazi u nekoj vrsti stanja "između života i smrti". Kako je i živ i mrtav u isto vrijeme, uspostavlja vezu između živih i mrtvih, pa mrtvi, vođeni željom da vide svoje rođake, kreću prolazom koji je profesor otkrio ispod rimske nadgrobne ploče, u susret svojim voljenim na "ovom" svijetu. Međutim, svijet živih nije onakav kakvim su ga zamišljali.

U predstavi nastupaju glumci NPRS i Pozorišta Prijedor: Đorđe Marković, Nataša Ivančević, Ljubiša Savanović, Slađana Zrnić, Boris Šavija, Miljka Brđanin, Zlatan Vidović, Bojan Kolopić, Snježana Štikić, Siniša Vučićević, Aleksandar Stojković, Goran Jokić, Boško Đurđević i Dean Batoz.

Premijera predstave "Sabirni centar" je predviđena za 18. oktobar ove godine kada je planiran početak nove sezone u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop