• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo RS: 650.000 KM za kulturu

Autori mondo.ba Autori Agencije

Za sufinansiranje projekata iz oblasti filma, pozorišta, književnosti, muzike, vizuelne umjetnosti, kulturnog nasljeđa predviđeno 650.000 KM... Konkurs otvoren do 10. maja

 Ministarstvo kulture RS raspisalo konkurs Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je javni konkurs za sufinansiranje javnih potreba u kulturi Srpske za ovu godinu sa planiranim iznosom od 650.000 KM i javni konkurs za sufinansiranje projekata kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina u ovoj godini sa planiranim iznosom od 40.000 KM.

U skladu sa Pravilnikom o sufinansiranju javnih potreba u kulturi Srpske, raspisano je osam pojedinačnih konkursa iz oblasti kulture i umjetnosti i to iz filmske umjetnosti, pozorišne umjetnosti, književnih manifestacija, izdavaštva, muzičke i muzičko-scenske umjetnosti, vizuelne umjetnosti i multimedije, kulturnog nasljeđa i kulturno-umjetničkog amaterizma, te projekata kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina Republike Srpske.

Novina u odnosu na prethodne godine je da će biti sufinansirani projekti iz oblasti kulturnog nasljeđa koji se odnose na promociju i popularizaciju, odnosno istraživanje, zaštitu i očuvanje kulturnog nasljeđa, saopšteno je iz Ministarstva.

Pravo podnošenja prijava na javni konkurs imaju pravna lica registrovana za obavljanje kulturno-umjetničke djelatnosti na teritoriji Republike Srpske, kao i javne ustanove kulture čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, i to isključivo sa projektima za koje je planirano više izvora finansiranja, vodeći pri tom računa da predviđeno sufinansiranje od Ministarstva prosvjete i kulture ne prelazi 70 odsto od ukupnog budžeta projekta.

Iz Ministarstva je saopšteno da će procjenu, stručno vrednovanje i bodovanje prijavljenih projekata, na osnovu posebnih kriterijuma propisanih za svaku oblast posebno i odredaba o načinu bodovanja projekata, vršiti stručna komisija koju će imenovati ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

Podnosioci prijava svu potrebnu dokumentaciju treba da dostave u skladu sa odredbama svakog pojedinačnog konkursa i na obrascima koje je propisalo Ministarstvo prosvjete i kulture, te neće biti uzete u razmatranje neblagovremene, nedopuštene, nerazumljive ili nepotpune prijave.

Više informacija o konkursu i samoj proceduri, te najčešće postavljanim pitanjima sadrži Vodič kroz javne konkurse za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture i umjetnosti, koji je dostupan uz prateću dokumentaciju.

Svi konkursi, uz prateće neophodne obrasce za prijavu i obrasce za procjenu kvaliteta prijavljenih projekata, dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske - na stranici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Konkursi ostaju otvoreni do 10. maja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop