• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovacije za „Hipnozu jedne ljubavi“ u Banjaluci

Autori mondo.ba Autori Dragana Božić

Banjalučka publika sinoć je dugim i glasnim aplauzom nagradila predstavu „Hipnoza jedne ljubavi“ u izvođenju Zvezdara teatra, pisca i reditelja Duška Kovačevića.

S velikom pažnjom, ali uz smijeh i poneku suzu Banjalučani su pratili priču o porodici koja živi na vrhu jedne planine.

Radnja ove „bajke“ odvija se pod zvjezdanim nebom pred kućom šumara Ranka (Ljubomir Bandović) i njegove žene, učiteljice Soje (Anica Dobra).

Njihova kćerka Mila koja komunicira mislima sa mladićem Majem iz dalekog svemira, penzionisani doktor Vasa (Dragan Petrović-Pele) i njegov nijemi sin Dragi proučavajući neobične pojave koje su zadesile ovo inače mirno planinsko selo suočiće vas sa jednim ozbiljnim problemom današnjice - odlaskom mladih ljudi, ali i ljubavi prema bližnjima.

Soja je domaćica, majka, učiteljica, koja vjeruje samo onome što vidi, što može da opipa, pročita i vrlo realistično gleda na svijet. Nasuprot nje, muž Ranko, šumar i veliki zaljubljenik u svemir kojem i nije teško povjerovati u čuda raspravljaju situaciju  njihove kćerke Mile koja čeka da oni ozdrave kako bi otišla u San Francisko ,ali i očekuje posjetu mladića iz daleke galaksije gdje sijaju dva Sunca.

Anica Dobra kao Soja

„Dušan Kovačević se usudio da mi ponudi ulogu koja na prvu loptu ne bi pripadala meni, ulogu žene jednog šumara koja živi u nedođiji na vrhu planine. Treba imati tu neku viziju pa meni dati tu ulogu i jako sam mu zahvalna zbog toga“, rekla je Anica Dobra.

Soja, misleći da joj je kćerka poludjela zove doktora Vasu koji sa sinom, koji je zaljubljen u Milu, dolazi da postavi dijagnozu. Doktor Vasa ustanovi da je Mila hipnotisana, ali Maj svojim dolaskom iz svemira unese pravu pometnju. Nakon što ih Maj izliječi svojim moćima i odvede Milu sa sobom na daleku planetu, a Dragi progovori, ali bi volio i da nije, Soja i Ranko ostaju sami uz konstataciju da San Francisko, gdje je Mila trebala ići, a oni se nadali da neće, sad i nije tako daleko.

Sjajnim ulogama Ljubomira Bandovića, Dragana Petrovića i Anice Dobre koju smo navikli gledati u malo „urbanijim“ ulogama, ali i sjajnih Mine Sovtić u ulozi Mile, Uroša Jakovljevića (Dragi) i Ivana Mihailovića kao mladića Maja, Dušan Kovačević kroz jednu smijehom protkanu priču odlično predstavio gorući problem današnjice odlazak ljudi iz zemlje i sigurno nametnuo pitanja koja dugo ostaju u mislima.

Predstava „Hiponoza jedne ljubavi“ u izvođenju Zvezdara teatra, početak je akcije Udruženja Misli dobro,  a biće izvedena i večeras u Narodnom pozorištu RS.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop