• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijera predstave „E, moj vaspitaču“

Autor mondo.ba

Predstava "E, moj vaspitaču", u realizaciji Centra modernih znanja i DIS pozorišta odigraće se 28. novembra u 18:30 časova u bajalučkom Domu omladine.

Predstava govori o štićenicima vaspitno-popravnog doma Banjaluka, a realizovana je u okviru projekta "Ipak smo mi samo djeca", koji je podržan od strane Gradske uprave.

Predstavu igraju glumci DIS pozorišta, a u okviru multimedijalnog dijela predstave pojavljuju se i štićenici Vaspitno-popravnog doma Banja Luka. Takođe, u holu Doma omladine će biti postavljena izložba radova koje su radili štićenici VP doma.

Predstava je komedija u kojoj će vaspitanici VP doma pričati svoju "životnu priču". Sve priče su istinite i odnose se na njihov život prije dolaska u dom, o porodici, ljubavi, njihovim krivičnim djelima, životu u domu, snovima i željama, planovima nakon izlaska iz doma. U predstavi će vaspitanici pokušati predstaviti svoj život, te razloge zbog kojih su dospjeli u dom. To je u stvari njihova životna priča. Priča o društvu u kojem žive. U predstavi i njihovoj glumi prepoznaćemo ipak istinsku djecu, bez maske, iskrenu u svojim pričama, djetinjstvu, neostvarenim željama", kažu iz Centra za moderna znanja.

Naime, riječ je projektu koji ima za cilj što uspješniju prevenciju i resocijalizaciju maloljetnih prestupnika.

"Želja nam je da kroz predstavu pošaljemo jasnu poruku koliko su prijateljstvo i ispravne društvene vrijednosti značajne za pravilno odrastanje djece" izjavio je prof.dr Nebojša Macanović po čijoj je ideji ova predstava i nastala.

Predstavu je režirao Novica Bogdanović, a glume Bojan Kolopić, Slaviša Borojević, Marijana Kantar, Nikola Kurija, Filip Mijić, Jelena Todorović, Marko Šukalo, Tamara Marić,Bojan Adžić, Boris Marić i Zoran Vrhovac. 

Ulaz je besplatan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop