• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren 48. Teatarski festival BiH FEDRA

Autor mondo.ba

48. Teatarski festival BiH FEDRA otvoren je juče u Bugojnu. Festivalske dane započeo je bogat program već od prvog dana!

 Otvoren 48. Teatarski festival BiH FEDRA Izvor: Fedra/Mondo

U Umjetničkoj galeriji Kulturno sportskog centra Bugojno otvorena je izložba „VOJNICI“ Denisa Haračića. Narativ kojim se ova serija vodi se zasniva na isticanju ideje individualnosti, tačnije njenog tragičnog propadanja u sklopu jednog nametnutog, grupnog identiteta, što je svakako uveliko i društvena problematika 21. stoljeća.

Festival je svečano otvoren u Pozorišnoj dvorani Kulturno sportskog centra, a prisutnima se obratio direktor festivala, Mirza Idrizović i načelnik općine Bugojno, Hasan Ajkunić.

Potom je, na daskama koje život znače, odigrana i prva takmičarska predstava festivala, „TVRDICA“, premijera Odrasle scene Teatra FEDRA Bugojno. Ova romantična farsa, kako je režiser Senad Milanović naziva, oduševila je publiku koja je pomno pratila klasik pretočen u današnje doba. U predstavi su igrali: Amel Ugarak, Suad Velagić, Vigor Dundović, Saliha Hajrić, Nedim Milanović, Ajla Beganović i Zina Šahović, a za muziku je zaslužan Jasmin Jusić.

Prvi festivalski dan završen je okruglim stolom kojim je moderirala izvršna producentica festivala, Senada Milanović. Ekipa Teatra FEDRA Bugojno za svoju predstavu dobila je mnogo pohvala, kako od publike, tako i od stručnog žirija.

U narednim danima nas očekuje još mnogo kvalitetnog sadržaja i najboljih amaterskih predstava koje dolaze iz gradova širom Bosne i Hercegovine!

Pogledajte fotogaleriju!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop