• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH FEDRA 2020: Na sceni svjetski i domaći klasici (FOTO)

Autor mondo.ba

U Bugojnu se ovih dana održava 48. Teatarski fest BiH FEDRA 2020, a drugi i treći festivalski dan prošao je u znaku uzbudljivih predstava.

 BiH FEDRA 2020: Na sceni svjetski i domaći klasici (FOTO) Izvor: Promo/za mondo.ba

Glumci Omladinske scene Teatra FEDRA Bugojno, u okviru pratećeg programa, izveli su predstavu „Pozorište i društvo“, u kojoj se koriste odlomci ili motivi dramskih tekstova "Gola Evropa" Milka Valenta i "Volevukušeavekmoa" Benjamina Konjicije, a režiju i adaptaciju potpisuje Amel Ugarak.

U takmičarskom programu publika je drugog dana imala priliku da pogleda predstavu DIS Pozorišta mladih iz Banjaluke, pod nazivom „Šta je zapravo uradio Tom?“. U komadu igraju Milan Bogdanović i Marko Bojić, a oni potpisuju i režiju. Inspiraciju su, kažu, pronašli u djelima Marka Tvena.

Možda će vas zanimati

Trećeg festivalskog dana ljubitelji pozorišta imali su priliku da se podsjete još jednog klasika – Nušićeve „Gospođe ministarke“, i to u izvođenju Udruženja građana za pozorišnu djelatnost „Scena“ Živinice.

Režiju potpisuje Murat Hasanagić, dok je asistent režije Emir Ibrahimović. Glumačka postava je vrlo šarolika i zanimljiva, a spoj je amaterskih i profesionalnih glumaca i čine je: Remira Osmanović, Elmir Krivalić, Marcela Tadić, Murat Hasanagić, Marinko Mišić, Emir Ibrahimović, Armina Ramić, Ermin Smajić, Adi Glavinić, Amila Avdagić i Irma Ćatović.

Izvor: Promo/za mondo.ba

Bugojanska publika je prepoznala kvalitet i nevjerovatnu energiju ansambla iz Živinica, te su treći dan festivala zaokružili razgovorom na Okruglom stolu kojeg je moderirao Senad Milanović.

Za četvrtak nas očekuju dva pozorišta iz Travnika, Dramski studio Centra za kulturu općine Travnik sa predstavom za djecu „Dječaci Pavlove ulice“ i Hrvatsko kazalište Travnik sa predstavom „Krokodil“.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop