• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suze i jecaji na sahrani Isidore Bjelice (FOTO, VIDEO)

Autor Jelena Milinčić

Veliki broj poznatih ličnosti na sahrani Isidore Bjelice.

 Suze i jecaji na sahrani Isidore Bjelice (FOTO, VIDEO) Izvor: Adria media group

Posljednji ispraćaj Isidore Bjelice, koja je preminula u srijedu nakon duge i teške bolesti, održan je danas u Beogradu. Među prijateljima i poštovaocima književnice, bio je i značajan broj poznatih ličnosti. 

Opijelo i kremacija organizovani su na Novom groblju, gdje je spisateljica sahranjena u Aleji zaslužnih građana. Prije okupljanja na groblju, ovim tužnim povodom održana je komemoracija u maloj sali u Sava centru, gdje su njena porodica i prijatelji rekli posljednje zbogom spisateljici. 

Za porodicom, brojni prijatelji zajedno sa Dajanom Paunović, Milomirom Marićem, Mirjanom Bobić Mojsilović, pristigli su na Novo groblje. Takođe, tu su od poznatih bili i Ceca Ražnatović, Čedomir Jovanović sa suprugom, kao i Zorana Pavić, Snežana Dakić, Likica Stefanović.

Svetlana Ceca Ražnatović nije se dugo zadržala. Došla je i oprostila se od Isidore, ostavila buket cvijeća i kroz svega 15 minuta napustila je Novo groblje.

Pogledajte i snimak: 

Čedomir Jovanović došao je u društvu supruge.

Prijatelji i porodica, kao i veliki broj poštovalaca spisateljice, zanijemili su od bola te gotovo u potpunosti prekrili sanduk cvijećem, a na krstu ispred bio je okačen i jedan od njenih čuvenih šešira.

Sin Lav nije uspijevao da zadrži suze.

Isidora Bjelica preminula je u 52. godini. Objavila je preko šezdeset knjiga, pedeset pod svojim imenom, a petnaest pod pseudonimom. Dobitnik je dva Beogradska pobjednika za književnost, dva Zlatna bestselera, Samsungove nagrade za kulturu, nagrada Gala pisac TV Politike 2002, Najvoljenije žene 21. vijeka, Karić nagrade za publicistiku i nagrade "Dragiša Kašiković" za publicistiku, nagrade za književnost studenata Sorbone i mnogih drugih priznanja za brojne humanitarne angažmane.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop