• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo ko je dobio novac za sufinansiranje projekata u kulturi Republike Srpske

Autor Dušan Volaš

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je rezultate konkursa za sufinansiranje 125 programa i projekata u kulturi Republike Srpske za 2020. godinu u iznosu od 540.500 KM.

 Evo ko je dobio novac za sufinansiranje projekata u kulturi Republike Srpske Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Iz oblasti muzičke i muzičko-scenske umjetnosti u svim kategorijama biće sufinansiran 21 projekat, dok će u oblasti pozorišne umjetnosti biti podržano osam projekata u kategoriji produkcije i deset pozorišnih manifestacija.

Novac za organizovanje muzičkih manifestacija između ostalih dobili su: Muzikološko društvo Republike Srpske 12.000 KM za manifestaciju "Dani Vlade S. Miloševića, Kulturni centar Banski dvor 10.000 KM za Internacionalni muzički festival "Jesenja sonata", Srpsko pjevačko društvo "Iva" 6.000 KM za "Muzički kaleidoskop", Asocijacija za njegovanje akademske muzike "Novi zvuk" 12.000 KM za manifestaciju "Dani Vojina Komadine 2020.

Možda će vas zanimati

Ministarstvo će takođe sufinansirati 20 književnih manifestacija, šest projekata u oblasti filmskih festivala, 14 projekata u oblasti vizuelne i multimedijalne umjetnosti, 19 projekata kulturno-umjetničkih društava i ansambala narodnih igara i pjesama, te 25 projekata iz oblasti kulturnog nasljeđa.

Iz navedenih oblasti su podržani Gradsko pozorište Jazavac sa 22.000 KM za festival Zaplet i predstavu Skupština, Gradsko pozorište Semberija Bijeljina sa 15.000 KM, Forum Teatar Istočno Sarajevo sa 27.000 KM, pozorište DIS sa 11.000 KM za svoje projekte, a sredstva su dobili i Banjalučko studentsko pozorište i Nevid teatar.

Podržan je i festival književnosti Imperativ iz Banjaluke sa 3.000 KM, te Glas Srpske sa istim iznosom za Sajam Knjiga 2020.

Na konkursu su prošli UG "Kultart" Banjaluka 3.000 KM za organizaciju manifestacije "Dječije carstvo 2020", Udruženje književnika Republike Srpske 10.000 KM za manifestaciju "55. Kočićev zbor", Udruženje "Video kabinet" iz Banjaluke 15.000 KM za Drugi festival autorskog filma "Paralele", Udruženje "Produkcija PRVI KADAR" iz Istočnog Sarajeva 15.000 KM za 14. Međunarodni filmski festival "Prvi kadar-pravi kadar", Asocijacija za vizuelne umjetnosti "FENIX ART" iz Banjaluke 12.000 KM za "13. Međunarodni festival animiranog filma "Banjaluka 2020", Humanitarna organizacija "Partner" sa 1.000 KM za Međunarodni filmski festival "Uhvati film"...

Prema rezultatima Javnog konkursa za sufinansiranje kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina za ovu godinu, Ministarstvo će sufinansirati 17 projekata u ukupnom iznosu od 32.000 KM, dok je za reprezentativna strukovna udruženja u Republici Srpskoj izdvojeno je 49.500 KM.

Rezultati Javnog konkursa za sufinansiranje projekata književno-umjetničkog stvaralaštva u oblasti izdavačke djelatnosti biće naknadno objavljeni, s obzirom na to da je potreban duži vremenski period za procjenu i stručno vrednovanje izdavačkih projekata, a sredstva namijenjena za sufinansiranje ove djelatnosti iznose 50.000 KM, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Svi projekti i manifestacije će se realizovati u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i preporučenim mjerama nadležnih institucija.

Rezultati konkursa objavljeni su na portalu Vlade Republike Srpske, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Detaljnije informacije pogledajte na OVOM linku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop