• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pišete basne? Prijavite se na konkurs "Nevid teatra"

Autor mondo.ba

Nevid teatar iz Banjaluke u saradnji sa Udruženjem dramskih umjetnika Srbije u okviru projekta "Obrazovanje kroz igru" poziva sve autore iz BiH, Srbije i Crne Gori, da napišu originalne bajke i basne za djecu na temu kulturnih raznolikosti.

 Pišete basne? Prijavite se na konkurs "Nevid teatra" Izvor: Nevid teatar

Na javni regionalni konkurs za originalne bajke i basne za djecu koji je otvoren 15. jula a trajaće do 15. septembra tekuće godine do sada je pristiglo 27 prijava, 14 iz Srbije, osam iz Bosne i Hercegovine i pet iz Crne Gore. Najmlađi učesnik ima sedam a najstariji 63 godine.

Kulturne raznolikosti su glavna tema 35 bajki i basni za djecu autora i autorki iz Tivta, Beograda, Kragujevca, Mostara, Igala, Viteza, Novog Sada, Banjaluke, Andrijevca, Sarajeva, Jajca, Berkovića, Podgorice i Petrovca na Mlavi koji su pisali i svoja zapažanja o osnovnim problemima obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, kao i dali ideje za reformu obrazovanja u ove tri države. Na konkurs se mogu prijaviti i svi/e koji/e žele poslati samo mišljenje o obrazovanju i predložiti odgovarajuće ideje.

Možda će vas zanimati

Na osnovu do 10 najljepših izabranih bajki ili basni za djecu, Nevid teatar će štampati ilustrovanu knjigu (elektronska verzija će biti dostupna na veb sajtu projekta), kao i objaviti audio-knjigu. U okviru projekta biće organizovan dvodnevni obrazovni program krajem novembra u Banjaluci. Prvog dana biće održano predavanja na temu obrazovanja djece i mladih u svrhu razvoja kreativnog stvaralaštva i kritičkog mišlјenja putem umjetnosti koje će Nevid teatar uživo prenositi a drugog dana biće realizovano Javno čitanje najlјepših bajki i basni za djecu radi promovisanja autorskog dramskog stvaralaštva u regiji i tom prilikom Nevid teatar će ugostiti do 10 najbolјih autora/ki iz regiona.

Jedan od fokusa projekta biće usmjeren na ugroženu i osjetljivu djecu u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori jer će Nevid teatar objaviti audio-knjigu najljepših bajki i basni za djecu sa poteškoćama u razvoju a radi obrazovanja pozorišne publike biće kreirani animirani mulitmedijalni pozorišni bonton.

U okviru projekta Nevid teatar će, u decembru tekuće godine, odigrati interaktivnu predstavu za djecu i odrasle „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja i realizovati 20 dramskih radionica za djecu uzrasta od četiri do šest i od devet do 14 godina starosti u 10 gradova Srbije: Užicu, Šapcu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Subotici, Smederevu, Beogradu, Novom Sadu,Somboru i Vršcu.

Implementacijom projekta „Obrazovanje kroz igru” Nevid teatar će omogućiti djeci, mladima i odraslima da kroz literarnu, audio i dramsku obrazovnu formu uče i prošire svoja znanja o kulturnim raznolikostima i vrijednostima cjeloživotnog učenja i obrazovanja te se povežu sa kolegama i koleginicama iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Ciljevi projekta su i povećanje učešća i uticaja mladih i odraslih za pitanja koja utiču na programe međukulturalnog razvoja i reformi te unapređenje interkulturalnog dijaloga i poboljšanja društvene kohezije u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop