• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka bez Sajma knjiga, ove godine onlajn promocija izdavača

Autori mondo.ba Autori Glas Srpske

Prvi dani septembra za ljubitelje knjiga već godinama su znak približavanja dana Sajma knjige u Banjaluci, a jubilarno, 25. izdanje smotre ove godine neće biti održano, bar ne u svom tradicionalnom obliku.

 Banjaluka bez Sajma knjiga, ove godine onlajn promocija izdavača Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Sajam je trebalo da bude održan od 15. do 21. septembra u Sportskoj dvorani "Borik", međutim, prema riječima organizatora, rukovodioca Sajma knjige u Banjaluci Petre Ivić, zbog trenutne epidemiološke situacije sajam ove godine neće biti održan. Kako je navela, zbog velikog broja zaraženih osoba, te zbog trenutne zabrane kojom nije moguće okupljanje više od 50 ljudi u zatvorenom prostoru, ne postoji mogućnost da sajam bude održan u obliku u kojem je prethodnih godina organizovan, te je stoga odlučeno da on bude održan onlajn, prvi put u svojoj istoriji.

Možda će vas zanimati

"Kako na Sajmu knjige u Sportskoj dvorani "Borik" bude više od 50 lica, samo predstavnika izdavačkih kuća, izlagača, nemamo mogućnosti da organizujemo Sajam knjige na način kako smo to radili protekle 24 godine. Kako bismo ostali u kontaktu sa izdavačima koji već tradicionalno, više od dvije decenije, izlažu na Sajmu knjige u Banjaluci i ljubiteljima pisane riječi, odlučili smo se na promociju izdavača na portalu sa­jam.glas­srspske.com", navela je Ivićeva za Glas Srpske.

Kako je istakla, pripreme za organizaciju sajma u onlajn obliku su pri kraju, za promocije izdavačkih kuća koje su najavile svoje učešće na ovoj, 25. po redu smotri pisane riječi.

"Izdavačke kuće nam još za naslove knjiga koje žele predstaviti dostavljaju linkove koji vode do veb-sajta na kojem se knjiga predstavlja. Portal sa­jam.glas­srspske.com biće aktivan od 15. septembra", dodaje ona.

Iako trenutna situacija ne dozvoljava fizičko održavanje sajma, ona je navela da svakako postoje planovi i opcije da to bude omogućeno u budućnosti.

"Ukoliko se stanje u vezi sa virusom korona poboljša o pitanju broja oboljelih, planiramo da 25. Sajam knjige održimo do kraja ove ili na proljeće sljedeće godine", objasnila je Ivićeva.

Kako je ranije za "Glas" najavio načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku grada Banjaluka Neven Stanić, ovo odjeljenje daće svoju podršku organizovanju pomenute smotre.

"To je jedan novi, virtuelni koncept i Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku će podržati ovaj događaj. To je nešto novo na našim prostorima i sigurni smo da će i ove godine sve proći uspješno, kao i svih prethodnih godina", izjavio je Stanić.

Prvi Međunarodni sajam knjige održan je u Banskom dvoru 1996. godine pod nazivom "Banjaluka '96", a direktor prvog sajma bio je književnik Ranko Pavlović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop