• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog pritužbi građana povučena izložba Milene Ivić iz Galerije Plus

Autori mondo.ba Autori Vesna Kerkez

Izložba nagrađene studentkinje Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, Milene Ivić od danas je povučena, saopšteno je iz Muzeja savremene umjetnosti RS.

 Zbog pritužbi građana povučena izložba Milene Ivić iz Galerije Plus Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Iz Muzeja navode i da su odluku o povlačenju izložbe donijele umjetnica i kustoskinja izložbe zbog pritužbi koje su uslijedile nakon otvaranja postavke u izlogu Galerije Plus koja je izazvala niz negativnih konotacija građana. 

"Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske kao mjesto otvorenog dijaloga i umjetničkih sloboda smatra da u profesionlanom smislu izložba je poštovala želju umjetnice, autorke izložbe i rad prezentovala na način kako je njena koncepcija nalagala.

Ovakve situacije otvaraju prostor za diskusiju i javni dijalog kao i različita razmišljanja o poziciji savremene umjetnosti u društvu. Zbog toga ćemo u dogledno vrijeme, prateći epidemiološku situaciju organizovati javnu tribinu na koju ćemo pozvati sve zainteresovane da javno iznesu svoje mišljenje", stoji u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Izložba Milene Ivić pod nazivom "Šta da radimo sa svom ovom slobodom?" otvorena je prošlog petka u Galeriji Plus, a sastoji se od četiri eksponata.

"Kriminalni milje" (na fotografiji), "Usnila je dubok sanak" i "Kastratorka" direktno se referišu na feminističku tematiku, dok je instalacija 'Bez naziva' svojevrsna mapa uma autorke, pomoću koje ona predstavlja svoj stvaralački proces. Instalacija se sastoji od improvizovanog kreveta, smještenog pored zida gdje su nalijepljeni crteži i tekstovi koji posmatraču pružaju uvid u misaone tokove same autorke.

Milena Ivić je rođena 1995. godine u Novom Sadu. Završila je Akademiju umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, odsjek grafički dizajn. Učestvovala je na nekoliko kolektivnih izložbi.

Godine 2019. stručni žiri MSURS izdvojio je njezino stvaralaštvo, u kojem je primarna posvećenost konceptu i naraciji kao načinu izražavanja promišljanja. Trenutno je na master studijima na banjalučkoj Akademiji, gdje istražuje u medijima savremenog crteža, instalacije i performansa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop