A otkrila je i šta treba da sadrži idealan doručak.
"Ujutro je najbolje izbjegavati sendviče i hranu sa visokim sadržajem šećera, kao i onu koja sadrži kvasac, boje i konzervanse", objasnila je nutricionistkinja Andželika Duval.
"Za doručak ne bi trebalo jesti sendviče, hranu koja je inače svima omiljena, a evo i zašto. Kada spavamo, naše tijelo obnavlja sve resurse koji su potrošeni prethodnog dana. A ujutru treba da nadoknadi rezerve potrošene na oporavak. Ako je naš doručak ispunjen vitaminima i hranljivim materijama, u startu smo u prednosti i osjećaćemo se odlično tokom cijelog dana. Ako je doručak loš, sastoji se uglavnom od hrane koja sadrži šećer i kvasac - kao što je hljeb od bijelog brašna, od suhomesnatih proizvoda koji su puni konzervansa i boja, tada će se tijelo, umjesto da dopunjava te resurse, trošiti se na varenje ove teške hrane i uklanjanje štetnih supstanci“, rekla je ona.
Nutricionistkinja je objasnila i zašto ispijanje kafe ujutru nije dobra ideja.
"Ljubitelji jutarnje kafe skloniji su problemima sa krvnim pritiskom. Tokom dana često osjećaju umor, apatiju, jer kafa daje energiju samo u vrlo kratkom vremenskom periodu", objasnila je Andželika.
Prema njenim riječima, najštetnije kod ovog pića je to što suzbija glad. što kasnije, uveče ima za posljedicu da nam raste apetit, a rijetki su oni koji se odupru porivu da jedu, pa samim tim se i gojimo.
Po riječima nutricionistkinje, idealan doručak predstavljaju žitarice i to kuvane. Napravi se kaša od kuvanih žitarica i doda joj se mlijeko, i po želji voće.
"Dva ili tri puta nedjeljno možete da napravite proteinski doručak - kajganu, kuvana jaja, salatu sa lignjama ili pilećim prsima. I predlažem da jedan dan u nedjelji posvetite detoksikaciji, jer je našem tijelu zaista potrebna", zaključila je Duval.