• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napravite domaću mast od samo 3 sastojka: Od prehlade do bolova u zglobovima, nema šta ne "liječi"

Autor Maja Gašić

Napravite sami domaću mast koja promaže kod brojnih bolesti.

 Domaća mast protiv bolesti Izvor: Rina

Guščja mast se u narodu koristi za tegobe respiratornih organa, a od svega tri sastojka možete da napravite ljekovitu smjesu koja pomaže kod brojnih zdravstvenih problema, prehlada, uganuća, rana...

Mast od voska, maslinovog ulja i šećera pokazala se kao veoma djelotvoran narodni "lijek", a evo kod kojih tegoba pomaže i kako se koristi... 

Zapušen i nos koji "curi"

Nanesite mast na "most" nosa ili namažite svaku od nozdrva iznutra. Za vrlo kratko vrijeme ćete osjetiti olakšanje.

Upaljeno grlo

Uveče namažite mast na vrat, na područje krajnika. Umotajte vrat čistom krpom i ostavite da tako prenoći. Ujutro ćete osjetiti olakšanje.

Protiv kašlja

Dobro utrljajte mast na grudi i pozadi, na leđa. Umotajte se peškirom i ostavite tako da odstoji što duže.

Ranice u ustima i ogrebotine

Namažite rane mašću jednom dnevno. Već posle drugog puta rane će nestati.

Bolovi u zglobovima

Namžite zglobove uveče u umotajte peškirom. Ostavite tako da prenoći. Već nakon nekoliko puta bol će nestati.

Suva koža

Ova mast pomaže i kod dermatitisa, suve kože, ispucalih usana i grubih peta.

Evo kako da napravite "ljekovitu" mast...

Sastojci:

  • 40 g pčelinjeg voska
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 2 kašike šećera u kristalu

Priprema:

Potreban vam je lonac sa debelim dnom. Izmrvite vosak u ulje, dodate šećer i stavite na laganu vatru. Zagrijavajte, uz neprestano miješanje, dok se vosak i šećer ne istope i dok ne dobijete glatku smesu. Ovo je dug proces i zahteva strpljenje. Ostavite mast da se ohladi i stegne, pa prebacite u čistu teglu, zatvorite i čuvajte na tamnom, hladnom mjestu. Možete da je koristite tokom cijele godine, neće se pokvariti.

MONDO

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop