• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izabrana je nova Miss Universe: Ljepotica iz Nikaragve odnijela pobjedu (FOTO/VIDEO)

Autor Dragana Božić

Predstavnica Nikaragve Sheynnis Palacios izabrana je u subotu za najljepšu ženu svijeta na 72. takmičenju za Miss Universe u Salvadoru.

 11847014.jpg Izvor: RODRIGO SURA/EFE

To je prva pobjeda predstavnice Nikaragve na ovom takmičenju. Za prvu pratilju izabrana je predstavnica Tajlanda Anntonia Porsild, a za drugu pratilju Australka Moraya Wilson.

Sheynnis Palacios (23), primila je krunu iz ruku prošlogodišnje pobjednice, Amerikanke R’Bonney Gabriel, Miss Universe 2022.

Najljepša žena svijeta, izabrana među 83 takmičarke, ocijenila je da su zahvalnost i poniznost njezine najbolje osobine.

epaselect epa10983793 Miss Nicaragua Sheynnis Palacios reacts after being crowned as Miss Universe during the coronary ceremony in San Salvador, El Salvador, 18 November 2023. Palacios became the first Central American to win the contest, succeeding R'Bonney Gabriel from the US. EPA-EFE/Rodrigo Sura
Izvor: RODRIGO SURA/EFE

Naglasila je važnost jednakosti plata između žena i muškaraca “u bilo kojoj domeni” i ustvrdila da “za žene nema granica”.

Kolumbijka Maria Camila Avella (28), i Michelle Cohn iz Gvatemale prve su dvije majke koje su sudjelovale na takmičenju čiji su organizatori željeli datakmičenje bude otvorenije. Prva majka uspjela se probiti među pet finalistica.

Izvor: RODRIGO SURA/EFE

Predstavnica Portugala, Marina Machete, prva je transrodna žena, a Nepalka Jane Garret, prva je žena čije su obline veće od uobičajenih za Miss Universe i obje su prošle u krug među 20 takmičarki.

Sljedeći izbor za Miss Universe održaće se u Meksiku.

 (Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop