• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 pravila da se ne ugojite tokom praznika: Stručnjak otkriva kako da jedete sve sa trpeze, a da ne brojite kalorije

Autor Dušan Volaš

Ključni savjeti dijetetičara za sve koji ne žele da se ugoje tokom vaskrsšnjih praznika!

 Kako da se ne ugojim za Vaskrs Izvor: YouTube/Mandy in the Making

Uskršnji praznici mogu da budu veliki izazov za mnoge ljude, naročito za ljude koji su na dijeti i žele da smršaju. Praznici su dani kada postoje mnoga iskušenja u hrani koja su prilično kalorična. Kako da se ne ugojite na Uskrs, koje uskršnje namirnice treba da izbacite da biste izbjegli debljanje i kako da uživate u prazničnoj hrani bez brige o kalorijama, odgovara poznata dijetetičarka Karolina Topolska.

Ako se svakodnevno držite zdrave i uravnotežene ishrane i fizički ste aktivni, unos malo više kalorija na Uskrs neće rezultirati trenutnim povećanjem težine. Do povećanja tjelesne težine najčešće dolazi zbog, na primjer, redovnog grickanja između obroka, previše energije tokom dužeg vremena ili nedostatka fizičke aktivnosti, kao i premalo sna, hroničnog stresa ili pratećih bolesti.

"Prvo ću se osvrnuti na aspekt koji se odnosi na fizičku aktivnost tokom Uskrsa. Važno je da znate da se svaka vrsta vježbi preporučuje! Teško je tačno odgovoriti kako je najbolje da iskoristite ovo vrijeme, jer zavisi od mogućnosti i vremena. Neki ljudi mogu da idu na jutarnji trening ili popodnevno trčanje, ali možete da odete i u dužu šetnju sa nekom bliskom osobom", preporučuje dijetetičarka.

"Kada je u pitanju ishrana, svakako je najvažniji izbor namirnica. Odlično bi bilo da majonez zamijenite prirodnim jogurtom ili dimljenu šunku kuvanom šunkom. Bolja opcija biće i jela koja spremljena na pari ili dinstanjem i pečenjem bez prethodnog prženja. Prženje, na primjer, u dubokoj masnoći, nije dobra opcija za termičku obradu hrane. Takođe, vodite računa da se ne prejedate. Bolje je da birate i konzumirate manje porcije jela, s obzirom na to da će ih na uskršnjoj trpezi vjerovatno biti nekoliko", savjetuje dijetetičarka.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:12
EMOTIVNO PREJEDANJE: Nutricionista otkriva zašto se gojimo u izolaciji (KURIR TV)
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop