Pročitajte kako Rusi krastavcem leče visok pritisak, paprikama gasove u stomaku, peršunom...
Sok od krastavca
Sadrži kalijum i dobar je kod visokog pritiska, jača desni, nokte, kosu, pomaže kod reume…
Dva krastavca srednje veličine dobro operite, odsecite im krajeve i iseckajte na kolutove. Ubacite u blender. Ako je smeša gusta, dodajte joj malo vode.
Sok od krastavca možete kombinovati sa sokom od šargarepe, što jača krvne sudove i srce.
Sok od maslačka
Maslačak neutrališe višak kiseline i normalizuje bazni sastav u organizmu.
Od maslačka se koriste list i koren, svež sok se dobija kuvanjem, pa nije naodmet dodati i malo soka od repe. Jednu šaku maslačka kuvati najmanje sat vremena. Ostaviti da odstoji pola sata, procediti i pijuckati dobijenu količinu ceo dan.
Pomaže i kod bolesti kostiju.
Sok od paprike
Paprika sadrži silicijum, koji je dobar za rad lojnih žlezda i žučnog kanala.
Oko 50 mililitara ovog soka svaki dan dobro dođe onima koji pate od gasova u stomaku. Papriku oprati i skuvati. Ocediti i popiti — jednu čaša na dan.
Sok od peršuna
Peršun pomaže radu štitne i nadbubrežne žlezde. Uspešno se koristi i kod vodene bolesti, konjuktivitisa, problema sa urinarnim traktom i bolesti ženskih ili muških polnih organa, piše "Sputnik".
Sok je jak i ne treba ga piti u velikim količinama. Dnevno je dovoljno popiti 30 do 60. Kuva se kao običan čaj. Svež peršun se prelije čašom ključale vode, odstoji pola sata, a potom procedi.
Sok od rotkve
Ovo je jak sok i treba ga piti u kombinaciji sa sokom od šargarepe. Obnavlja sluzokožu, umiruje i čisti organizam.
Koren i list biljke kuvajte jedan sat (jednu šaku). Ohladite i procedite. Tome dodajte sok od šargarepe. Dobijenu količinu pijte tokom celog dana u malim gutljajima, pre jela.