Emina Jahović podelila novost sa svojim pratiocima na Instagramu.
"Dragi prijatelji, kad god osećam da moram sa vama da podelim nešto što bi moglo mnogima da pomogne, tako sam uzbuđena... Naime, izbacila sam gluten iz ishrane, iz čiste radoznalosti, i zapanjena sam jer se samo posle tri dana osećam bolje. Budim se energičnija i imam više snage.
Napravilila sam ovaj hleb kod kuće i veoma je jednostavno... Ja, kao veliki ljubitelj svih vrsta hleba i ugljenih hidrata, nisam mogla da verujem da ne postoji skoro nikakva razlika u ukusu i mirisu... Veoma je ukusan i zdrav. Ako želite, trebalo bi da malo istražite i pokušate. Sve što vam treba je bezglutensko brašno i možete da napravite kod kuće. Postoji toliko lepih recepata na Internetu. Usput budi rečeno, možete da jedete toliko različitih stvari koje zapravo ne sadrže gluten", napisala je pevačica uz fotografiju hleba koji je, kako kaže, sama umesila.
Iako je Emina uzbuđena što je ovu novost u svom životu podelila sa obožavaocima na Instagramu, stručnjaci kažu da nema potrebe da izbacujete gluten iz ishrane, ukoliko nemate zdravstveni problem (celijakiju, na primer).
Što se tiče toga da se pevačica zbog toga bolje oseća, to verovatno jeste istina, a evo kako je to objasnio gastroenterolog Piter Gibson.
"Obično se to izbacivanje glutena iz ishrane svede na izbacivanje brze hrane i zdraviji način života. Dakle, ljudi pročitaju nešto o bezglutenskoj ishrani, počnu da jedu više voća i povrća i uopšteno, počnu bolje da se hrane i - naravno da se bolje i osećaju. Ali, svi gube iz vida da to zapravo nema baš previše veze sa 'netolerancijom' na gluten".