• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin Šojić kuva Majklu Džordanu: Obožava biftek

Aleksandar Šojić (37) iz Loznice postao je jedan od glavnih kuvara u elitnom restoranu "Majkl Džordan stejk" u Čikagu, jer je do savršenstva doveo biftek sa koskom, omiljeno jelo pomenute legende NBA lige.

 Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
čorba, varjača, šerpa, kuvanje, hrana, jelo, kuhinja, restoran,
ilustracija
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

U Džordanovom restoranu Šojić je počeo da radi pre pet godina, kaže da nije bilo lako, ali je svojim umećem i brzinom postao ne samo  odličan, već i poseban u svom poslu.

On ne skriva da je biti deo “tima” Majkla Džordana izuzetna čast.

“Trebalo je zadovoljiti mnogo strogih kriterijuma nekoliko različitih komisija i imati dobre preporuke. Ali brzina kojom radim i način na koji usavršavam i ukrašavam jela bili su presudni da se zaposlim u ovom prestižnom restoranu”, istakao je Šojić za dnevni list "Večernje novosti".

Ambicija i želja da u poslu u kome uživa, dosegne najviše dovele su ga pre devet godina iz Loznice, preko Beograda u Čikago.

Ipak, za sve što je postigao, kaže da je zahvalan svom profesoru Radovanu Vračeviću iz Srednje ugostiteljske škole u Loznici.

“On me je zato što sam bio dobar đak , željan usavršavanja doveo u Beograd, da me kulinarskim tajnama obučava čuveni Aca Ristić, nekadašnji lični kuvar pukovnika Moamera Gadafija", priča srpski kuvar.

Prema njegovim rečima sa njim je ispekao zanat, a potom je prihvatio ponudu stručnog štaba prvog tima Fudbalskog kluba Crvena zvezda da kuva za igrače.

“Te godine rada u Zvezdi nosiću zauvek u srcu, a posebno Nemanju Vidića, koji je obožavao moja jela”, rekao je Šojić.

Kada je sa majkom, sestrom i tetkom iz rodnog Sarejeva, ratnih devedesetih , izbegao u Loznicu, mladi kuvar nije ni pomislio da će mu život krenuti ovim smerom. Ali s ponosom ističe da mu je od malena uzor u kuhinji bila majka Anđa.

"Ona je volela da čita kulinarske knjige, i verujem da ih je pročitala preko hiljadu, a i ja zajedno sa njom što je bilo presudno da počnem da se bavim ovim poslom", objasnio je.

Kulinarstvo je moj život, i sada samo želim da jednog dana otvorim svoj restoran.Zato se neprekidno edukujem.U ovom poslu se ne sme stati, jer se svakog dana “kuvaju novine” a ako želim da napredujem moram da ih pratim i usavršavam”, zaključio je Šojić ua "Novosti".

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop