Prava jesenja pasta Spagete sa bundevom prazilukom i parmezanom.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stil

Prava jesenja pasta: Špagete sa bundevom, prazilukom i parmezanom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Počastite sebe ovom sjajnom jesenjom pastom!

Izvor: Guliver/Getty Images/sveta_zarzamora

Evo šta vam je tačno potrebno da biste spremili špagete sa bundevom, prazilukom i sirom. 

Sastojci:

Oko 450 grama bundeve

Kašika putera

220 grama špageta

Velika šolja seckanog praziluka (samo beli deo)

Dva čena belog luka

¼ šolje parmezana

So i biber po ukusu

Priprema:

U veliku šerpu sipajte vodu, posolite i ostavite da proključa. Zatim u to dodajte oljuštenu i iseckanu bundevu i ostavite da se krčka dok ne omekša. Kada je skroz mekana, izvadite bundevu iz vode i sameljite u blenderu, da dobijete glatku smesu.

Stavite špagete u ključalu slanu vodu i skuvajte ih prema instrukcijama sa pakovanja. Pre nego što ih ocedite, sačuvajte jednu šolju vode u kojoj ste ih kuvali.

U međuvremenu, u tiganju na vatri srednje jačine istopite puter i propržite praziluk i beli luk, 5-6 minuta, dok ne postanu mekani. U to dodajte izblendiranu bundevu, posolite i dodajte bibera po ukusu, pa dodajte i malo sačuvane vode (od kuvanja špageta), da dobijete gustinu koju želite. U to umešajte i parmezan, pa zatim ubacite i špagete i sve dobro izmešajte, pa poslužite.

Po želji, kada sipate špagete u tanjir, odozgo možete da narendate još parmezana.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader