• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedete parče hljeba uz ručak? Nutricionisti objašnjavaju zašto je to opasno, naročito ako se inače zdravo hranite!

Autor mondo.rs

Ljudi koji se inače zdravo hrane, ili oni koji žele da smršaju, mogu se dovesti u opasnost ako jedu hljeb uz obrok!

 Jedete parče hljeba uz ručak? Nutricionisti objašnjavaju zašto je to opasno, naročito ako se inače zdravo hranite! Izvor: Guliver/Getty images Plus/iStock/FotoDuets

Možda često jedete hljeb uz ručak, naročito ako vam ovaj obrok nije posebno težak.

Lagani ručak bogat povrćem i nemasnim mesom je ukusan i zdrav, ali vas možda neće dovoljno zasititi, zbog čega ćete posegnuti za parčetom bijelog hljeba. To je loša ideja!

Žitarice sadrže antinutrijente, supstance koje blokiraju sposobnost tijela da apsorbuje određene minerale važne za zdravlje.

Žitarice sadrže molekul koji se vezuje za gvožđe, cink, magnezijum i kalcijum i sprečava da ih tijelo apsorbuje.

Ovo će rjeđe biti slučaj sa hljebovima od cijelog zrna, koji sadrže dosta vlakana, ali bijeli hljeb će imati više antinutrijenata, zbog čega je loš izbor za vaše obroke.

Ljudi koji jedu mnogo povrća i žitarica imaju rizik da razviju ozbiljan nedostatak materija koje su organizmu potrebne za zdravlje, imunitet i normalno funkcionisanje.

Zbog toga, izbjegavajte bijeli hljeb, naročito ako jedete povrće. Ima mnogo kalorija, a malo pravih hranljivih materija, dok mu je i sadržaj vlakana nizak pa neće imati dobro dejstvo na sistem za varenje.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop