• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin prekinuo najluđu utakmicu svih vremena: Trajalo je tri sekunde, a igrali su Škoti! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Protivnik, koji je bio i domaćin susreta, zakasnio je nekoliko sati!

 skotska-srbija-fudbal-utakmica-miroslav-radoman-estonija-talin Izvor: Youtube/ScottishFootballTV

Ne tako davno smo saznali za najkraći meč u srpskom fudbalu, a šta ako vam kažemo da postoji jedan još kraći?

Susret Estonije i Škotske iz 1996. godine odnosi titulu za najkraći fudbalski susret ikada odigran. On u očima škotskih navijača ima kultni status, a za njega je zaslužan i jedan Srbin!

Nakon samo tri sekunde fudbala sudija Miroslav Radoman je odsvirao kraj i igrače Škotske poslao u svlačionicu. Estonce nije mogao jer oni nisu ni bili na terenu.

Umjesto u 15 časova po lokalnom vremenu, Estonci su iz protesta prema ''razmaženim'' gostima i odluci FIFA došli na utakmicu kako je prvobitno planirano, u 18:45. Termin susreta je promijenjen tek nekoliko sati pred početak.

Miroslav Radoman je nakon dva kontakta sa loptom odsvirao kraj.
Izvor: Youtube/ScottishFootballTV

Dan ranije su na stadionu Kadriorg Škoti trenirali u vrijeme odigravanja meča, ali su zaključili da privremeni reflektori, postavljeni za tu priliku, nisu dovoljni. Žalili su se, a FIFA je promijenila termin susreta.

Nakon što je u 15 časova Miroslav Radoman na teren izveo reprezentativce Škotske, mnogi su mislili da se Estonci samo šale i da će se uskoro pojaviti i na terenu. To se nije desilo, a nakon prvog sudijskog zvižduka i dva kontakta sa loptom, nakon samo tri sekunde fudbala, dogodio se i posljednji zvižduk.

Škotska, kad su igrali sami

Goram - Meknamara, Bojd, Kaldervud, Mekinli - Barli, Lambert, Kolins - Mekginli, Dods, Džekson

Najkraći meč u istoriji fudbala pratila je pejsmica škotskih navijača ''Jedan tim u Talinu'', a oni su nešto kasnije ušli u teren, gdje su odigrali partiju fudbala, kad već reprezentacije nisu.

Ekipa koju je selektor Krejg Braun poslao na teren tog 9. oktobra 1996. godine je bila jedini tim na terenu, ali nije upisala pobjedu.

Suprotno očekivanjima, FIFA je odlučila da se meč ponovi na neutralnom terenu. Škoti su odmah napravili teoriju zavere, odnosno zakjučili da je to plan Lenarda Johansona uperen protiv njih, a u korist Švedske sa kojom su bili u grupi.

Johanson je tih godina bio veoma uticajan u fudbalskim krugovima, ali ekipa koja želi na Mundijal svakako ne smije da prosipa bodove protiv Estonaca...

Estonija i Škotska su 11. februara 1997. odigrali drugi meč, na neutralnom terenu. Igralo se u Monaku, na stadionu Luj Drugi, a susret je završen bez golova!

Reportaža iz Talina.
Izvor: YouTube/sp1873

Škotima je bilo dovoljno za plasman na Mundijal, a golmanu Estonije Martu Pumu neophodno za veliki transfer u karijeri. Branio je kao u transu, primijetio ga je Derbi Kaunti i zbog tog susreta je otišao u Englesku.

SASTAVI:

Estonija: Pum - Lemsalu, M. Ruba, Kirs, Hohlov-Simons, U. Ruba - Litma, Reim, Kristal, Alonen - Zelinski
Škotska: Goram - Meknamara, Bojd, Kaldervud, Hendri - Mekstej, Mekalister, Kolins - Mekginli, Ferguson, Galaher 

Pitate se šta je bilo sa sudijskom ekipom?

Četvorica Jugoslovena koji su delegirani za prvi susret su odradili i ovaj, ponovljeni meč. Glavni arbitar Miroslav Radoman, njegovi pomoćnici Dušan Đukelić i Stanko Matić, kao i četvrti sudija Zoran Arsić, bili su na terenu i u Monaku.

Plasman na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine je posljednji uspješan kvalifikacioni ciklus za Škote. Tamo su otišli nakon najkraćeg i jednog od najluđih mečeva u istoriji evropskog fudbala. Srbija će im večeras biti prepreka da prekinu post od 22 godine.

(mondo.rs)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC