• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Rise adut i Liverpula i Čelsija

"Niko me neće kriviti ako bude 0:0 i ne prođemo dalje. Ipak, niko i ne misli o tome", kaže tragičar (i komičar) prvog polufinala na Enfildu.

 LŠ: Rise adut i Liverpula i Čelsija  Izvor: MONDO

Sve oči u sredu uveče biće uprte u Jon Arne Risea. Ukoliko ga Rafael Benitez ubaci u vatru, posle svega što je napravio u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Fudbaleri Čelsija i Liverpula, po ko zna koji put u poslednje četiri godine pogledaće se oči u oči, ovog puta na Stamford Bridžu.

Na Enfildu prošle nedelje bilo je 1:1, pre svega zahvaljujući spektakularnom autogolu rezerviste Liverpula Risea u nadoknadi vremena. Kako se on osećao, pričao je na konferenciji za štampu pred meč u Londonu, u kojem njegov tim mora da postigne gol kako zna i ume.

Možda to baš može da bude nagoveštaj da će Benitez "čačkati" sudbinu i sa Riseom u startnih 11 provocirati da upravo riđokosi Norvežanin bude čovek odluke. Tome se nadaju i u Čelsiju.

"Niko ne želi da postigne autogol, ali ljudi greše. Niko me neće kriviti ako bude 0:0 i ne prođemo dalje. Ipak, niko i ne misli o tome. Pokušaćemo da pobedimo i dođemo do finala. Znamo da možemo da to učinimo", rekao je Rise.

Niko mu ne bi bio u koži tokom prethodnih osam dana.

"Samo sam otišao kući i ni sa kim nisam razgovarao. Razmišljao sam samo o sebi. Shvatio sam da moram da krenem dalje i mislim da i jesam", prepričao je Rise.

Za treće finale u poslednje četiri sezone, ovog puta u Moskvi 21. maja, fudbaleri Liverpula moraće da naprave veliko iznenađenje. Za direktan prolaz dalje potrebna im je pobeda u domu Čelsija ili bar remi sa više od jednog postignutog gola na obe strane.

A, to je teško očekivati, jer je meč na Enfildu od prošlog utorka prvi od prethodnih sedam u Ligi šampiona ova dva tima na kojem je postignuto više od jednog gola. Taj drugi, za 1:1 pao je u 95. minutu...

Rezultati su bili, ili 0:0 ili 1:0 za plave, odnosno crvene.

"Biću realan i reći da je prednost na strani Čelsija, koji je vrlo dobar tim i posebno jak na svom terenu. Mi smo, međutim, poslednjih godina dokazali da u Evropi igramo vrlo dobro i želimo da to još jednom potvrdimo", istakao je kapiten Liverpula Stiven Džerard, kojeg ne brine podatak da Čelsi nije izgubio u Ulici Fulam Roud na poslednja 62 meča!?.

"Čelsi sigurno želi da pobedi. Ipak, njihovi igrači će biti pod pritiskom, pošto su tri puta bili blizu, ali nisu došli do finala", ocenio je trener Liverpula Rafael Benites.

S druge strane, menadžer londonskog tima Avram Grant, ne mari za to što Liverpul ima pet titula prvaka Evrope, a njegov tim samo dva Kupa pobednika Kupova i nijedno finale Lige šampiona.

Ne mora, ali može dosta da znači...

"Ako dođete do ovde i niste optimista onda i ne treba da se bavite sportom. Moramo da u svaku utakmicu ulazimo sa optimizmom i da je tako i igramo", rekao je trener Čelsija Avram Grant.

Može da se dogodi da Izraelac ne može da računa na Franka Lamparda, koji je i dalje u šoku zbog smrti majke prošle nedelje. Iz istog razloga nije ga bilo u timu protiv Mančester junajteda u subotu, gde se Čelsi pobedom izjednačio sa istim rivalom na čelu Premijer lige.

"Lamapard će odlučiti da li će igrati. Nije lako podneti to što mu se desilo", sleže ramenima Grant.

Jedini koji ne brinu za ishod su čuvari reda i mira u Moskvi. Svejedno im stiže jedan engleski tim i nekoliko desetina hiljada pijanih navijača...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC