• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer ligu trese skandal, a za sve je kriv haker iz Norveške: Uhodio igrače i zaposlene, znao sve prije svih!

Autor Dragan Šutvić

Objavljivao je informacije zbog igrice...

 haker-fantazi-premijer-liga-povreda-dzek-grilis Izvor: Profimedia

Ko bi rekao da će drama u Premijer ligi izbiti oko igre Fantazi, a sve pošto su igrači Aston Vile slučajno otkrili da je njihov kapiten Džek Griliš povrijeđen!

Griliša su iz tima "izbacila" trojica igrača Aston Vile, haker iz Norveške pratio je njihove poteze i brzo se mrežama proširila ova informacija, a za to vrijeme klub uopšte nije objavio tu vijest i bili su šokirani kada je pola planete znalo šta se dešava...

Možda će vas zanimati

Klupska tajna je otkrivena i Aston Vila je ubrzo zabranila svim zaposlenima da igraju Fantazi, a ubrzo su glas digli i neki drugi menadžeri Premijer lige poput Pepa Gvardiole.

U međuvremenu je otkriven identitet čovjeka koji je "špijunirao" zaposlene u klubovima i uspijevao da prije ostalih shvati ko je povrijeđen ili neće igrati. BBC je objavio čak i intervju s čovjekom koji je napravio nejverovatnu pometnju u Premijer ligi.

"Razumijem frustraciju, ali nisam kriv. Ja samo postojeće informacije obrađujem i šaljem u obliku tvita. Igrači znaju da njihovi suparnici takođe igraju Fantazi i da prijavljuju igrače prije početka prve utakmice, vjerujem da svaki klub ima analitičara kojem su to već poznati podaci", rekao je Hening iz Norveške, tvorac algoritma za prepoznavanje "insajdera" i vlasnik profila "FPL Insider".

Njegove informacije prati 36 hiljada ljudi i Hening objavljuje informacije o povredama i prije nego što ih klub saopšti u javnosti, pa tako najbolji igrači Fantazija znaju prije drugih ko ne igra.

Haker je objasnio da je dugo vremena proveo kako bi na Internetu istražio ko su stvarni igrači iza Fantazi timova, pa je išao klub po klub. Ubrzo je shvatio da recimo u Vulverhemptonu igraju zajedničku ligu i osmislio je algoritam koji će informacije objaviti na Tviteru.

Identifikovao je koje su ekipe Meta Targeta, Konora Hjurihejna i Nila Tejlora, odnosno fiziterapeuta Roba Maršala, pa je kod njih vidio da Džek Griliš neće igrati.

Sve u svemu, došlo je novo doba fudbala...

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC