• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova rekonstrukcija 2021 - svih 5 stranaca odlazi? Crno-bijeli spremaju velike promjene, čeka ih burno ljeto!

Autor Dragan Šutvić

Timu Aleksandra Stanojevića su potrebne kadrovske promjene i "svježa krv", a stanje je takvo da bi sva petorica stranaca mogla da napuste Humsku.

 fk partizan rekonstrukcija 2021 Izvor: MN PRESS

Na dan kada Partizan gostuje Proleteru u Novom Sadu u finišu sezone Superlige, Crvena zvezda će u Beogradu imati priliku da četiri kola prije kraja "ovjeri" četvrtu uzastopnu šampionsku titulu.

Partizan ni ove sezone nije uspio da prekine dominaciju crveno-bijelog rivala, ali jeste uspio da bude daleko konstantniji nego prethodnih godina.

Možda će vas zanimati

Dolazak Aleksandra Stanojević je pobjede donosio u serijama, toliko da navijači više uopšte nisu morali da pred skoro svaki meč strepe pred mogućim negativnim iznenađenjem.

Ipak, sada kada je jasno da je Partizanu preostao samo još jedan suštinski važan meč - finale Kupa Srbije protiv Zvezde 25. maja - postalo je jasno da su crno-bijelima potrebne promjene.

I to one kadrovske, koje će donijeti "svježu krv". Kako stvari stoje, najveće promjene dogodiće se po pitanju stranaca.

PET STRANACA, A MOŽDA SVI ODU IZ HUMSKE

Izvor: MN PRESS

Partizan je tokom čitave ove sezone imao na raspolaganju petoricu stranaca, jednog više nego što može da se nađe u protokolu prema pravilima Superlige. Specifična situacija govori da bi svaki od njih petorice ovog ljeta mogao da napusti Humsku.

Prvi na udaru je Žan-Kristof Bajbek. Francuski napadač je od dolaska u Partizan praktično non-stop povrijeđen, što su u klubu shvatili kao signal da je njegov dolazak bio greška u smiraj ljetnog prelaznog roka.

Bajbek je daleko više vremena proveo pokušavajući da se oporavi, a pred meč sa Proleterom trener Stanojević više nije želio ni da mnogo objašnjava - samo je konstatovao da bivši igrač Pari Sen Žermena nije u konkurenciji za meč.

Samo 262 minuta provedena na terenu i jedan gol za to vrijeme jasan su znak da će crno-bijeli pokušati da se riješe Francuza koji s Partizanom ima ugovor do ljeta 2023. godine.

ASANU JE VRIJEME DA IDE, ŠTA SA SUMOM I BANJAKOM?

Izvor: MN PRESS

Od petorice Partizanovih stranaca, samo je sa Takumom Asanom situacija takva da crno-bijeli mogu da ga prodaju za lijep profit. Koliki? To jeste pitanje na koje ćemo tek saznati odgovor, ali Japanac iza sebe ima sezonu karijere.

U Superligi je postigao 18 golova i drugi je strijelac lige, ima i osam asistencija, a i u Kupu Srbije je tri puta tresao mrežu. Asano nikada nije imao ovako efikasnu sezonu, a kada se zna da igra na desnom krilu, ovakav učinak je utoliko bolji.

Zato su u Partizanu svjesni da bi ovog ljeta mogli da zarade na reprezentativcu Japana i svojim igrama, Asano je zaslužio da napravi korak dalje u karijeri.

Međutim, postavlja se pitanje šta će biti sa Makijem Banjakom i Sejdubom Sumom? Ovaj prvi je uvijek bio "peti stranac" Partizana, pa je tokom prolejća na skoro svakom meču ostajao van protokola.

Stanojević je za Banjaka najavio da će dobijati šansu u finišu prvenstva, ali pitanje je koliko je trener crno-bijelih ubijeđen u njegove kvalitete. Za sada se pokazalo da ih Banjak nema dovoljno da bi opravdao mesto jednog od četiri stranca. Crno-bijelima su potrebni stranci koji prave razliku.

Izvor: MN PRESS

Tu razliku je nekada pravio Sejduba Suma, ali ovog proleća - slabo. Najčešće je Gvinejac mečeve počinjao na klupi, a posljednji put kada je odigrao više od 70 minuta na nekom superligaškom meču bilo je još krajem septembra prošle godine, protiv Bačke.

Početkom godine su se pominjale ponude za Sumu iz MLS lige i Ukrajine, ali od toga nije bilo ništa. Njegov ugovor važi još godinu i po dana i moguće je da će ovog ljeta za Partizan biti vrijeme da povrati uloženo u najskuplje pojačanje kluba.

NATHO NIJE KAO PRIJE, PARTIZAN ČEKA REKONSTRUKCIJA

Činjenica je da ni Bibars Natho više ne pruža partije kakve smo od njega imali prilike da gledamo u prvoj sezoni u Humskoj. Tada je Izraelac bio najbolji igrač tima, orkestrirao je igrom ekipe i bio pravi lider u najvažnijim utakmicama.

Simbolično ili ne, njegova nepostojeća igra protiv Crvene zvezde u nedavnom derbiju kao da je bila potvrda da je Natho daleko od svojih nekadašnjih partija, a činjenica da je u februaru proslavio 33. rođendan još jedno je podsjećanje da je Izraelac davno prošao zenit svoje karijere.

To crno-bijele ostavlja pred ljetom punog posla. Svih pet stranaca bi moglo da napusti klub, što automatski zahtijeva mnogo posla na tržištu transfera i pronalaženja odgovarajućih pojačanja s kojima će Partizan napasti plasman u grupnu fazu novog UEFA takmičenja,Konferencijske lige.

Kada se na sve doda činjenica da u Superligi baš i nema dovoljno dobrih pojačanja koja bi mogla da naprave razliku, Partizan će morati da se osloni na "povratnike" i dovođenje stranaca.

Zato će navijači Partizana očekivati uzbuđenja i kada se "spusti zavjesa" na tekuću sezonu. Ovo bi moglo da bude vrlo zanimljivo ljeto u Humskoj...

(MONDO)j

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC