• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan može na gostovanje usred okeana: Najčudniji tim u kvalifikacijama, srpski klubovi žele da ga izbjegnu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Portugalski tim se nalazi daleko od obale, ''na pola puta'' ka Americi.

 santa klara portugal kvalifikacije usred okeana Izvor: Google maps/printscreen/MNPress

Neobična situacija u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Portugalci će u premijerno izdanje ovog takmičenja poslati ekipu Santa Klare, koja prvenstvo završava na šestoj poziciji.

Na prvi pogled nema ništa sporno, ali ovde je geografija vrlo važna stvar. Santa Klara dolazi sa Azorskih ostrva, koja se nalaze duboko u Atlanskom okeanu. Kada budu igrali u Evropi, to će biti najzapadnija tačka na kojoj se igralo neko takmičenje pod patronatom UEFA.

Grupa od devet ostrva koja je svojevremeno bila vrlo važna za vazdušne bitke u Drugom svjetskom ratu sada će skrenuti pažnju na sebe zbog fudbala.

A protivnici Santa Klare mogu da budu i srpski timovi. Ekipe Partizana, Čukaričkog i Vojvodine plasirale su se u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, pa bi žrijeb mogao da ih spoji sa ovim veoma udaljenim klubom.

Izvor: Google maps/printscreen/MNPress

Fudbalski klub sa Azorskih ostrva osnovan je još davne 1921. godine, ali nije imao velikih uspjeha do sada. Ova sezona je najbolja u klupskoj istoriji, koja nije obilovala velikim fudbalskim imenima. Najzvučnije je svakako Pedro Pauleta, dok je većina inostranih fudbalera bila iz bivših portugalskih kolonija poput Angole, Zelenortskih ostrva,...

Santa Klara će kvalifikacije za Konferencijsku ligu početi od drugog kola, isto kao srpski timovi, a u toj fazi će biti povlašćena. Taj status mogli bi da izgube već u trećoj rundi kvalifikacija.

I samo da dodamo, Santa Klara je u sezoni 2002/03 igrala dva kola Intertoto kupa, ali se to takmičenje često posmatra samo kao kvalifikacije za Kup UEFA.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC