• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EURO 2020 nije regularan, Englezi igraju samo u Londonu! Ostali moraju da se sele - Švajcarci prešli 11.660 kilometara!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbalska reprezentacija Engleske mogla bi da osvoji takmičenje koje se igra širom Evrope, a da samo jednom napusti London.

 euro 2020 gostovanja reprezentacija engleska igrala samo kod kuće Izvor: Tanjug/Laurence Griffiths/Getty Pool

Evropsko prvenstvo u fudbalu ima koncept kakav nikada ranije nismo vidjeli. Domaćini takmičenja su gradovi širom Evrope, a iako to možda djeluje zanimljivo ljudima koji pored televizora gledaju fudbal, nije baš praktično. Oni koji moraju da stignu na utakmice imaju mnogo problema.

A putuju i brojne reprezentacije. Zapravo, svi sem Engleske su mijenjali mjesta na putu do četvrtfinala, što ekipu Gareta Sautgejta stavlja u povlašćen položaj. Za razliku od Engleske, koja je prešla nula kilometara, Švajcarci su napravili put od 11.660 kilometara!

Možda će vas zanimati

Za to je najzaslužniji Baku, udaljeni glavni grad Azerbejdžana u kom su morali da odigraju dva susreta. Iz svog kampa u Italiji putovali su u Baku na meč protiv Velsa u prvom kolu, vratili se u Rim da na Olimpiku odigraju protiv Italije, a potom u Bakuu savladali Tursku za prolaz u nokaut fazu...

Sada im predstoji nova selidba, pošto će u Bukureštu igrati protiv Francuske, u osmini finala Evropskog prvenstva.

Veliki put je u prethodnom periodu prešla Švedska, koja je iz baze u Geteborgu prvo išla u Sevilju, a zatim dva puta u Sankt Peterburg. Njima u nokaut fazi predstoji gostovanje u Glazgovu, gdje će igrati protiv Ukrajine.

Na listi timova koji su putovali najmanje izdvajaju se zemlje koje su bile domaćini tokom cijele grupne faze. Sve mečeve na svom terenu odigrale su Italija, Danska, Holandija, Engleska, Španija i Njemačka!

Ali, samo će Englezi i prvi meč nokaut faze igraće na poznatom stadionu, Vembliju...

Osmina finala se igra u Sevilji, Bukureštu, Kopenhagenu, Glazgovu, Budimpešti i Amsterdamu, ali je timu Gareta Sautgejta ''zapalo'' da opet bude domaćin. Tako će 29. juna na svom terenu igrati protiv Njemačke.

Tek u četvrtfinalu mogli bi da gostuju u Rimu, a zatim da polufinale i finale odigraju u Londonu. Ukoliko bi Engleska osvojila Evropsko prvenstvo, to bi se možda desilo i zbog povlašćenog položaja i samo jednog odlaska iz Londona!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC