• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plavi sa "Pecare" oprezni pred revanš u Albaniji, ali ne sumnjaju: Cilj je prolazak u drugu rundu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Široki Brijeg odlazi na gostovanje u Albaniju i pokušaće da potvrdi dobar rezultat iz prve utakmice (3:1), kako bi se plasirao u drugo kolo kvalifikacija UEFA Konferencijske lige.

 vlaznija - široki brijeg, najava revanš meča uefa konferencijske lige Izvor: FENA/Filip Kožul

Revanš utakmicu su pred polazak na putovanje najavili šef stručnog štaba Toni Karačić, vezni igrač Zvonimir Begić i obrambeni Jure Obšivač, prenijela je agencija "Fena".

Trener Širokobriježana istakao je da imaju lijepu "zalihu" iz prve utakmice, ali da treba biti oprezan te da ih očekuje težak meč.

Možda će vas zanimati

"Ja sam rekao da je cilj prolazak u drugo kolo. Prvu utakmicu smo završili dosta dobro, kvalitetna igra i pobjeda. Imamo dovoljnu prednost pred ovaj revanš susret. Jedan korak smo napravili, ali daleko je to od gotove utakmice. Mislim da će dolje biti dosta dobra i tvrda utakmica i izuzetno dobar protivnik. Međutim, mi smo prvu utakmicu bili na visokom nivou i nadam se da ćemo to ponoviti dole u Skadru", rekao je Karačić na konferenciji za novinare.

Pritom je naveo kako je Božo Musa spreman za ovaj susret, ali da je mladi vezista Ivan Grgić zaradio povredu na treningu i da će propustiti putovanje u Albaniju.

Utakmicu je najavio i vezni igrač Širokog Brijega Zvonimir Begić koji je istakao da je evropska utakmica veliki motiv za igrače, a posebno za njega kojem je ovo prvi izazov u Evropi.

"Svim igračima, a posebno mlađima, evropska utakmica je nešto više. Ovo su i za mene prve evropske utakmice u karijeri. Prva utakmica je bila odlična, a mi smo nošeni publikom odigrali jednu od najboljih utakmica od kad sam ja ovdje u Širokom Brijegu. Ništa još nije gotovo i sigurno da nas u Skadru čeka teška utakmica. Protivnik će sigurno biti kvalitetniji nego u prvom susretu i bolje će se pripremiti za nas, ali ne sumnjam u naš prolazak dalje", rekao je Begić.

Jure Obšivač smatra kako prolazak dalje još treba potvrditi i da ekipa Širokog Brijega očekuje jako zahtjevna zadaća u sljedećem susretu.

"Utakmica će biti puno drugačija nego što je bila ova prva na 'Pecari', a posebno se to odnosi na našeg protivnika koji će promijeniti način igre. Oni će napraviti sve da budu bolji nego što su bili ovdje, ali je važno istaći da se mi ne smijemo opustiti. Imamo lijepu prednost, no ako ponovimo igru iz prve utakmice onda neće biti nikakvih problema", zaključio je Obšivač.

Meč između Vlaznije i Širokog Brijega igra se u četvrtak u Skadru s početkom u 21 čas.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC