• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najgori osjećaj u karijeri, iznevjerio sam sve: Sančova poruka poslije finala EURA: Rasizam, nažalost, nije ništa novo

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Džejdon Sančo se oglasio prvi put poslije promašenog penala na "Vembliju". U izlaganju pričao i o jedanaestercu, ali i o mnogo većem problemu sa kojim se suočava

 Najgori osjećaj u karijeri, iznevjerio sam sve: Sančova poruka poslije finala EURA: Rasizam, nažalost, nije ništa novo Izvor: Tanjug/Facundo Arrizabalaga/Pool via AP

Pehar se nije ostao kući, otišao je u Rim. Italija je u finalu prvenstva Evrope savladala Englesku poslije boljeg izvođenja penala.

Za tragičare su proglašeni Markus Rašford, Džejdon Sančo i Bukajo Saka koji nisu realizovali svoje jedanaesterce. Rašford je pogodio stativu, dok je Đanluiđi Donaruma odbranio udarce Sanča i Sake.

Poslije svega što se dogodilo oglasio se dojučerašnji igrač Borusije iz Dortmunda, od nedavno fudbaler Mančester junajtead.

"Imao sam šansu da nekoliko dana razmislim o svemu što se dogodilo u finalu. Prije svega bih želio da se izvinim svim saigračima, stručnom štabu i najviše navijačima koje sam iznevjerio. Ovo je najgori osjećaj koji sam imao u karijeri. Teško mi je riječima da objasnim šta osjećam ali ima i dosta pozitivnih stvari koje mogu da se izvuku iz ovoga", počeo je Sančo.

Pokušao je da objasni sve šta se događalo od momenta kada je sa Markusom ušao u igru u 119. minutu, pa do samog šuta sa "kreča".

"Moja prva misao pred svaki meč je 'Kako da pomognem timu?' Da li to da uradim asistencijom, golom, stvorenom prilikom. Upravo to sam želio da učinim sa penalom, da pomognem. Bio sam spreman, pun samopouzdanja prije izvođenja. To su momenti o kojima sanjate kao klinac, zato igrate fudbal. Taj pritisak, takva situacija, sve to želite kao fudbaler. Davao sam golove sa penala ranije na klupskom nivou, vježbao sam na treninzima. Izabrao sam stranu, ali nažalost nije bilo suđeno."

Pogledajte i kako je izgledala penal serija u finalu:

Mnogi su potez selektora Gereta Sautgejta nazvali kardinalnom greškom, jer je iz igre izveo dvojicu iskusnih igrača Džordana Hendersona i Kajla Vokera, a uveo tandem mladih fudbalera.

"Svi smo imali istu ambiciju i isti cilj. Htjeli smo da donesemo trofej kući. Ovo je bio kamp u kom sam najviše uživao u dosadašnjoj karijeri. Bili smo zajedno, kao tim, kao porodica, na terenu i van njega."

Glavna tema su, nažalost, bili napadi na rasnoj osnovi. Sve zbog boje kože...

"Neću da se pravim da nisam primjetio rasističke napade upućene meni i mojoj braći Markusu Rašfordu i Bukaju Saki poslije meča. Nažalost, to nije ništa novo. Kao društvo moramo da budemo bolji i da smatramo te ljude odgovornim. Mržnja nikada neće pobijediti. Svim mladim ljudima koji su doživjeli takvu vrstu nasilja imam da kažem jednu stvar - podignite glave visoko i jurite svoje snove. Ponosan sam na ovaj tim Engleske i na sve što smo prošli u ovih teških 18 mjeseci. Željelii smo da osvojimo turnir, nastavićemo da radimo, da učimo iz ovog iskustva u budućnosti. Hvala svima na pozitivnim porukama koje imaju mnogo veću težinu od negativnih. Ponosan sam što nosim ovaj dres, vratićemo se jači. Vidimo se uskoro", zaključio je Sančo.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC