• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan mora protiv istorije - pakao do preokreta u revanšu!

Ovo je deseti dvomeč crno-bijelih u 21. vijeku u kojem su izgubili u prvom meču, a do sada nisu imali mnogo uspjeha kada su u revanšu imali težak zadatak da nadoknađuju zaostatak. Može li tim Aleksandra Stanojevića da prekine čekanje dugo devet godina?

 fk partizan preokreti u evropi Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana u četvrtak (21.00) igraju utakmicu godine, meč koji će presuditi hoće li crno-bijeli dočekati evropsku jesen ili će se sa negativnim predznakom gledati na sezonu 2021/22.

Partizan će preko Santa Klare u plej-ofu Konferencijske lige pokušati da nadoknadi zaostatak iz prvog meča (1:2) i tako obezbijedi sebi novih šest mečeva na evropskoj sceni. Ali tradicija im ne ide na ruku!

Možda će vas zanimati

 Ekipa Aleksandra Stanojevića ima sve više problema po pitanju povreda, pošto Saša Zdjelar neće moći da nastupi ni u revanšu u Beogradu, ali glavna briga je kako nadoknaditi "minus" sa Azorskih ostrva.

Naime, crno-bijeli su u 21. vijeku u devet kvalifikacionih dvomeča izgubili prvi meč, a nakon toga u narednu fazu prošli su samo dva puta!

Stoga je jasno, Partizan će morati da zaboravi na tradiciju ukoliko želi da napravi veliki preokret u Humskoj protiv nezgodnih Portugalaca.

OLIMPIJAKOS, BATE, LUDOGOREC...

Izvor: MN PRESS

Posljednji put kada je Partizan upisao poraz u prvom meču susreta u UEFA kvalifikacijama bilo je protiv Olimpijakosa prije četiri godine. Tada je u Beogradu bilo 3:1 za Grke, da bi 2:2 iz revanša u Pireju bilo nedovoljno za nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

Uslijedio je BATE Borisov, poslednja prepreka na putu ka Ligi šampiona u sezoni 2015/16, a poslije poraza 0:1 u Bjelorusiji, pobjeda 2:1 u Humskoj poslije gola Ivana Šaponjića u 93. minutu nije bila dovoljna - BATE je prošao dalje uz pomoć gola u gostima.

Dvije godine prije toga, Ludogorec je posle pobede 2:1 u Bugarskoj uspio da slavi i 1:0 u Beogradu i tako eliminišu crno-bele. U sezoni 2012/13, Partizan je čak dva puta gubio prvi meč. U kvalifikacijama za Ligu šampiona od AEL-a u Limasolu izgubili su 1:0, prije nego što su identičan poraz zabilježili i u Beogradu.

DEVET GODINA OD POSLJEDNJEG PREOKRETA

Izvor: MN PRESS

Uslijedio je prelazak u borbu za Ligu Evrope, gdje je eliminisan norveško Tromso - bilo je 3:2 za Norvežane na njihovom terenu, da bi pobjeda crno-bijelih 1:0 u revanšu bila dovoljna za prolaz na gol u gostima. Tada je Ivan Ivanov oko 15 minuta pre kraja meča bio jedini strelac u Beogradu, donijevši svom timu evropsku jesen.

toga, Partizan već devet godina nije prolazio dalje nakon što bi gubio prvi meč.

Genk u sezoni 2011/12 je bio preveliki zalogaj u borbi za Ligu šampiona - bilo je prvo 2:1 u Belgiji, a onda i 1:1 u Beogradu, pa je tim koji je i tada vodio Aleksandar Stanojević bio eliminisan. Oba pogotka za crno-bijele u tom dvomeču bila su delo Nemanje Tomića.

U ljeto 2009. godine, kiparski APOEL je bio bolji od Partizana. Poslije 2:0 na gostovanju, Partizan u Humskoj nije uspio da nadoknadi zaostatak, pošto su slavili samo 1:0 golom Moreire na početku utakmice.

SJEĆANJE NA NJUKASL 2003.

Izvor: MN PRESS

Prije toga, još samo dva puta je Partizan gubio prvi meč, od kojih se najbolje pamti dvomeč protiv Njukasla iz 2003. godine. Englezi su slavili 1:0 u Beogradu, Partizan uzvratio preko Ivice Ilieva istom mjerom na "Sent Džejms parku", a onda je Milivoje Ćirković odlučujućim penalom uveo crno-bijele u Ligu šampiona. Zanimljivo, u oba prolaska crno-bijelih na ovoj listi, defanzivci su bili ti koji su zadavali konačni udarac.

Godinu dana ranije je Partizan izgubio u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Bajerna 3:0 u Beogradu, a u Minhenu je bilo 3:1, pa u tom dvomeču crno-bijeli nisu imali šansi...

Sada će protiv Santa Klare morati da se nadaju ishodu viđenom u Njukaslu prije 18 godina, jer onaj slučaj kao protiv Tromsa više nije moguć - UEFA je ukinula pravilo gola u gostima.

Partizan će u četvrtak pred svojim navijačima morati da sruši i Portugalce i tradiciju!

  • Olimpijakos 2017/18 - poraz 1:3 kod kuće, pa 2:2 u gostima
  • BATE 2015/16 - poraz 0:1 na strani, pa pobjeda 2:1 kod kuće, ispali zbog gola u gostima
  • Ludogorec 2013/14  - porazi 1:2 na strani i 0:1 u Beogradu
  • AEL Limasol 2012/13 - porazi 0:1 i na strani i na svom terenu
  • Tromso 2012/13 - poraz 2:3 u Norveškoj pa pobjeda 1:0 kod kuće, prošli zbog gola u gostima
  • Genk 2011/12 - poraz 1:2 na strani, pa 1:1 kod kuće
  • APOEL 2009/10 - poraz 0:2 na strani, pa pobjeda 1:0 u Beogradu
  • Njukasl 2003/04 - poraz 0:1 kod kuće, pobjeda 1:0 na strani, prošli na penale
  • Bajern 2002/03 - porazi 0:3 kod kuće i 1:3 u Minhenu

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC