• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Došao u Premijer ligu, potrošio 350 miliona i otišao: Ostavka direktora koji je doveo ovih šest igrača, pa ostavio haos!

Autor Dragan Šutvić

Poslije osam uzastopnih mečeva bez pobjede, rastanak je bio neizbježan. Ostaće upamćen po takmičarskom neuspjehu i po ovih šest velikih transfera.

 everton otišao direktor fudbala  Izvor: YouTube/Everton Football Club

Poslije serije katastrofalnih rezultata, sportski direktor Evertona Marsel Brands (59) se povukao.

Poznati Holanđanin, tvorac tri titule PSV Ajndhovena u prošloj deceniji, potrošio je sa saradnicima više od 350 miliona evra i nije ostvario ono što je zamislio. U trenutku rastanka, Everton zauzima 16. poziciji na tabeli, nije pobijedio u posljednjih osam mečeva i na samo pet bodova je od zone ispadanja. Sve je definitivno "puklo" poslije poraza protiv Liverpula.

"U petak, poslije razgovora sa predsjednikom kluba i sa kolegama iz upravnog odbora, saglasili smo se da se povučem sa pozicije direktora fudbala i sa mjesta člana uprave Evertona", rekao je Marsel Brands.

Bivši prvi operativac RKC-a, AZ Alkmara i PSV Ajndhovena (2010-2018) napustio je "karamele" poslije tri i po godine. Za to vrijeme Everton je zauzimao osmo, 12. i 10. mjesto na tabeli na kraju sezona. U njegovom mandatu došli su Rišarlison iz Votforda za 39,2 miliona evra, Aleks Ivobi iz Arsenala za 30,4, Jeri Mina iz Barselone za 30,2, Mois Kin iz Juventusa za 27 i Ben Godfri iz Noriča za 27,5 miliona, dok je centralni vezista Napolija Alan plaćen 25 miliona Italijanima.

Izvor: Profimedia

"Bilo je potrebno vrijeme da donesem ovu odluku i bila je najteža koju sam donio u karijeri. Uprava i ja smo se saglasili da postoji jasna razlika u viziji i pravcu kojim želimo da ovaj klub ide i nošen tom mišlju, donio sam odluku", dodao je on, uz zahvalnost svima na saradnji.

Navodno, Brands nije htio Karla Anćelotija na mestu menadžera, niti je bio za Rafu Beniteza i za Marka Silvu. Da je bilo po njegovom, Everton bi doveo menadžera Brajtona Grejema Potera.

Prema pisanju engleskih medija, u Evertonu postoje veliki problemi, a haos potiče od većinskog vlasnika Farhada Moširija, britansko-iranskog milijardera koji je nekoliko puta dovodio menadžere po svom nahođenju i sprečavao transfere, suprotno onome što je Brands htio.

Pod vođstvom očigledno hirovitog gazde, Everton je promijenio pet menadžera u pet godina, a nagađa se da će i Rafael Benitez uskoro napustiti "Gudison park" i da će umjesto njega doći Žoze Murinjo.

U takvoj situaciji, navijači su otvoreno pokazivali netrpeljivost prema Holanđaninu, a sada će svom snagom "napasti" i Moširija.


Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC