• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miljanović nakon Arsenala: Zaslužen remi, ali najvažnije da nema povreda!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Nismo primili gol i ostali smo neporaženi nakon dvije utakmice protiv dva kvalitetna protivnika", rekao je trener banjalučkog Borca Nemanja Miljanović poslije remija 2:2 sa Arsenalom iz Tule.

 Nemanja Miljanović poslije Borac - Arsenal Tula 0-0 neporaženi protiv dva kvalitetna protivnika Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Banjalučki Borac odigrao je i drugi pripremni meč u Antaliji remiziravši 0:0 sa Arsenalom iz Tule, kojeg vodi srpski stručnjak Miodrag Božović Grof.

Crveno-plavi su pružili dobru partiju protiv ruskog prvoligaša i igrom, pa i krajnjim rezultatom pomalo i iznenadili Božovića, a vjerovatno i sve navijače Borca, koji su se možda i pribojavali poraza u ovoj fazi priprema kada su fudbaleri "najteži".

Možda će vas zanimati

Iako je Arsenal bolje otvorio utakmicu i vršio presing u prvih 20-30 minuta fudbaleri Borca uspjeli su da odole pritisku ruske ekipe, te da stvore nekoliko dobrih prilika, od kojih se izdvaja prilika Jovića kada su izbacili loptu sa gol-linije i ona Čavića kada je Končenko krajnjim naporom odbranion njegov odličan udarac.

"Mislim da smo odigrali dosta dobru utkamicu svih 90 minuta. Imali smo jakog protivnika, a nismo navikli na ovako jak ritam, tempo igre u ovom periodu. Ali momci koji su počeli, pa i oni što su ušli, su odradili jako dobar posao, i rezultat je tu negdje zaslužen, zaslužili smo, reklo bi se, da ne izgubimo. Prvih 20-30 minuta dok su oni imali energije i snage bili su bolji, međutim, poslije se utakmica izjednačila, imali smo malo i sreće, a neke naše greške su njima dali neke šanse", rekao je trener Nemanja Miljanović.

Pokušavala je ekipa Borca da "igra", odnosno da kroz pas osvaja teren, nije to uspijevalo uvijek, pogotovo u prvom dijelu, kada je Arsenal imao inicijativu, te koristio brzonoge fudbalere iz Zambije, Kingsa i Evansa Kangvu.

Međutim, u drugom poluvremenu uprkos brojnim izmjenama Borac je i dalje ostao sa čvrstom odbranom, a u nekim trenucima imao je i inicijativu, pa je Končenko imao više posla od Ćetkovića, te Pavlovića koji ga je zamijenio.

"Uvijek je cilj tečnim dodavanjima stvarati šanse, ali zavisi i od protivnika. U prvih 20 minuta teško je bilo igrati jer su nam nametnuli visok presing, imali su energiju i snagu, nismo se baš tu snalazili. Ali obično i kod protivnika dođe do pada, poslije smo mogli da držimo loptu, stvaramo neke šanse iz posjeda lopte“, ocijenio je trener Borca.

Borac je tako upisao drugi remi na pripremama u Turskoj, nakon 2:2 protiv Akrona, što prema riječima Miljanovića nije nimalo loše.

"Odbrambeno je čitava ekipa odradila dobro, držali smo tu 'nulu', nismo primili gol i na kraju krajeva ostali smo neporaženi protiv dva kvalitetna protivnika. Akron je u drugoj ruskoj ligi jedna kvalitetna ekipa, a Arsenal je dosta kvalitetnija ekipa. Ali najvažnije je da nije bilo povreda, da sve ide po planu", zaključio je Miljanović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC