• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos! Ukrajina traži odlaganje baraža za Mundijal: FIFA i UEFA u problemu, reprezentativci neće da napuste otadžbinu!

Autor Dragan Šutvić

Dok traje rat u Ukrajini, veliki broj reprezentativaca je i dalje u toj zemlji i zbog toga bi moglo da dođe do odlaganja plej-of mečeva zakazanih za kraj marta.

 ukrajina želi da se odgodi baraž za mundijal Izvor: Profimedia

Fudbalski savez Ukrajine podnio je zvaničan zahtjev FIFA za odlaganje utakmice Ukrajine i Škotske u okviru polufinala baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a sve nakon rata sa Rusijom u toj zemlji.

Ovaj zahtjev mogao bi da napravi haos u kalendaru FIFA i UEFA, pošto bi krajem mjeseca trebalo da budu poznati učesnici Mundijala.

Možda će vas zanimati

Ukrajina, koja se kvalifikovala za A kvalifikacioni turnir završivši na drugom mjestu u svojoj grupi, iza Francuske, trebalo bi da krajem mjeseca igra protiv Škotske u polufinalnom okršaju u Glazgovu.

Potencijalno bi Ukrajinci potom igrali i finale protiv Velsa ili Austrije, ukoliko bi slavili, ali pošto su veliki dijelovi Ukrajine u intenzivnom ratu sa ruskim snagama, mnogi reprezentativci su i dalje u toj zemlji. FIFA je potvrdila zahtjev FS Ukrajine o odlaganju meča, navodeći da su u stalnom kontaktu sa UEFA i da traže prigodno rješenje.

"ESPN" navodi FIFA i UEFA pokušavaju da pomognu ukrajinskim fudbalerima koji to žele da napuste zemlju. Čak 15 od 23 reprezentativca iz posljednje utakmice te reprezentacije nastupaju za ukrajinske klubove i većina ih je i dalje u razom zahvaćenoj zemlji.

Zbog toga Ukrajinci žele se meč odloži. U toj zemlji postoji mandat da svi muškarci između 18 i 60 godina ne smiju da napuštaju zemlji i izvori navode da pomenuti fudbaleri ne namjeravaju da to prekrše.

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo je 1. aprila, a ukoliko se FIFA i UEFA odluče na odlaganje, jedini objektivno realni termini mogli bi da budu početkom juna, kada će se igrati i interkontinentalni baraž mečevi za posljednja dva učesnika Svjetskog prvenstva.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC