• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ARMIN HODŽIĆ" ponovo odjekuje Grbavicom: Gol debitanta i evrogol veterana za pobjedu Želje u sarajevskom derbiju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Armin Hodžić na svom debiju načeo Sarajevo, a pobjedu Željezničara u 145. sarajevskom derbiju "ovjerio" Ermin Zec u posljednjim trenucima meča.

 Željezničar vodi u derbiju protiv Sarajeva Izvor: Damir Hajdarbasic/www.fkz.ba

Navijački neredi pred početak meča obilježili su sarajevski derbi, ali smo nakon nemilih scena vidjeli uzbudljiv fudbal na Grbavici, dva gola, crveni karton i zasluženu pobjedu Željezničara.

Željezničar je u 145. sarajevskom derbiju stigao do pobjede 2:0 zahvaljujući debitantu Arminu Hodžiću i veteranu Erminu Zecu, ali i potezu Amera Dupovca koji je u posljednjim trenucima prvog poluvremena zaradio crveni karton.

Sa igračem manje ekipa Aleksandra Vasoskog nije uspjela da stigne do preokreta, pa ni izjednačenja, iako je u drugom poluvremenu imala veći posjed, ali ne mnogo prilika.

Sarajevo je ostalo bez bodova, ali i bez isključenog Dupovca, te Đokanovića koji zbog dobijenog žutog kartona takođe neće moći da igra derbi protiv banjalučkog Borca u narednom kolu.

ŽELJEZNIČAR - SARAJEVO 2:0 (1:0)

Mladom napadaču Arminu Hodžiću koji je stigao na Grbavicu odmah je stavljen priličan teret na pleća, jer je Armin Hodžić koji je ranije igrao za Željezničar pružao dobre partije, zabio 19 golova na 56 utakmica, a upravo se iz mladih kategorija sarajevskog kluba prodao u Liverpul, da bi kasnije nosio i dres zagrebačkog Dinama.

"Novi" Armin Hodžić, 22-godišnji momak rođen u Tuzli, koji je nedavno stigao iz španskog Alkorkona debitovao je upravo u sarajevskom derbiju i odmah pogodio.

Napadač Željezničara bio je najviši u skoku poslije kornera i glavom poslao loptu u mrežu za vođstvo 1:0 i oduševljenje domaćih navijača koji su skandirali njegovo ime.

Bio je to jedini pogodak u prvih 45 minuta u kojima smo vidjeli veliku borbu, ali i još nekoliko prilika.

Varešanović je u 26. minutu mogao do donese prednost Sarajevu, kada je Suljić poslao loptu iza oddbrane, ali je sa ivoce peterca iskosa sa desne strane šutirao u spoljni dio mreže.

Najveći promašaj u prvom poluvremenu imao je Samir Bekrić u 30. minutu, kada se našao sam ispred Dizdarevića, koji brani njegov udarac u korner, ali domaći navijači neće mnogo da mu zamjere, jer je upravo nakon tog udarca iz ugla Željezničar stigao do vođstva.

U posljednjem minutu prvog poluvremena nekoliko uzbuđenja.

Prvo je Dupovac šutirao glavom preko gola nakon centaršuta Pidre, a tridesetak sekundi kasnije Hodžić umalo da povisi na 2:0. Napadač Željezničara ukrao je loptu u šesnaestercu gostiju i odmah šutirao, međutim u spoljni dio mreže.

Kada su svi očekivali kraj prvog dijela, kapiten Sarajeva napravio je glupost i ostavio svoju ekipu na cjedilu.

Dupovac se na sredini terena koškao sa Štilićem i tom prilikom ga udario u stomak i zaradio direktan crveni karton zbog kojeg će propustiti derbi protiv banjalučkog Borca u narednom kolu.

U drugom poluvremenu desetkovano Sarajevo uprkos većem posjedu nije uspjelo da stigne makar do boda, a najbliži su bili u 62. minutu kada je dobar šut Hebibovića odbranio Bender.

Sve dileme riješene su minut prije kraja i to evrogolom Ermina Zeca. 

Iskusni fudbaler Željezničara maestralnim udarcem u suprotne rašlje matirao je Bendera za pobjedu 2:0, ukupno 46. pobjedu kluba sa Grbavice u duelima protiv Sarajeva.

Sarajevo ima dvije pobjede manje, a 55 duela završeno je bez pobjednika.

PREMIJER LIGA BIH 21. KOLO

Odigrano juče:

Zrinjski – Radnik 4:1 (4:0)
/Janković 6, Bilbija 9, Bašić 18, Memija 27 - Vazda 86/

Danas:

Rudar Prijedor – Leotar 1:2 (1:0)
/Mandić 38 – Govedarica 87, Čičba 90/

Željezničar - Sarajevo 2:0 (1:0)
/Hodžić 31, Zec 89/

Sutra:

Posušje - Sloboda (13:00)

Borac - Velež (15:00)

Ponedjeljak:

Tuzla siti - Široki Brijeg (15:00)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC