• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP UEFA: Zenit u napad, Rendžers u odbranu!

Ko bi rekao... Finale Kupa UEFA igraće Zenit i Rendžers. Ko god ga osvoji u sredu u Mančesteru, biće to prvi put u istoriji dva kluba.

 KUP UEFA: Zenit u napad, Rendžers u odbranu!  Izvor: MONDO

Na stadionu Mančester sitija, sudariće se dva shvatanja fudbalske igre. I, utoliko, Evropa bi trebalo da navija za Zenit, tim koji je u polufinalu deklasirao veliki Bajern. Posle 1:1 u Minhenu, bilo je 4:0 u Sankt Peterburgu.

Evropa ne bi trebalo da se raduje eventualnoj pobedi škotskog tima, koji je ove sezone na putu ka drugom finalu Kupa UEFA u istoriji - šest puta odigrao 0:0.

Škoti su kreatori jednog od najdosadnijih dvomeča u istoriji evropkupova, kada su za 210 minuta polufinala protiv Fiorentine fanatično branili svoj gol, bili podređeni i kod kuće, a naročito u gostima, gde su tri puta šutnuli ka protivničkom golu.

Domogli su se penala i finala.

"Najbolji način da se prođe kroz čvrstu odbranu jesu neočekivani potezi i individualni prodori. Moramo da sačekamo i vidimo šta ćemo da uradimo. Sve što nam treba je u našim rukama, nogama i glavama", rekao je kapiten Zenita Anatolij Timoščuk.

On, saigrači i trener Dik Advokat moraće da smisle kako da nadoknade izostanak najboljeg strelca Kupa UEFA Pavela Pogrebnjaka, koji je sakupio 11 golova, ali i potpuno nepotrebno dobio parni karton protiv Bajerna, tako da neće igrati veliko finale.

"Neće to biti laka utakmica, posebno kada uzmemo u obzir da Pogrebnjak neće igrati. Nadam se da će (Fatih) Teke i (Alehandro) Dominges uspeti da nadoknade njegovo odsustvo", rekao je fudbaler sredine terena Zenita Roman Širokov.

Pogrebnjak je na osam utakmica eliminacione faze postigao sedam golova, Zenit 14, a Glazgov Rendžers - pet!

"Glazgov ne postiže mnogo golova, ali i prima malo. Niko ne dolazi do finala nezasluženo", ocenio je Timoščuk igru ljubimaca protestanata u Škotskoj, koju je Leo Mesi ocenio kao "antipropagandu fudbala" posle remija Barselone u Glazgovu (0:0).

To nikako ne uzbuđuje menadžera Rendžersa Voltera Smita. Taman posla da će on promeniti taktiku u sredu uveče...

"To nas nikako ne vređa. Tako je bilo tokom cele sezone, pa moramo da prihvatimo takvu ulogu i izborimo se sa njom. Do sada smo često slušali negativne komentare na naš račun", istakao je Smit.

"Često su nam govorili da igramo anti-fudbal, ali s obzirom na to da sam tek od početka ove sezone na čelu tima mislim da dobro funkcionišemo. Ako su svi ti timovi koji su izgubili od nas, a posle nas kritikovali, toliko dobri, zašto nas nisu pobedili?", zapitao se Smit.

To se verovatno pita i Ćezare Prandeli, trener Fiorentine, čiji je tim na revanšu polufinala više od 30 puta šutirao na gol Rendžersa, ali nijednom nije pogodio... Slično bi moglo da bude 14. maja u 20.45, u finalu odlučenom na penale.

"Već mi je to prošlo kroz glavu. Naravno da bi odbrana penala za osvajanje Kupa bilo najbolje što mi se desilo u karijeri. Bilo bi to neverovatno iskustvo i učinilo bi me vrlo popularnim kod naših navijača", rekao je golman Škota Nil Aleksander, koji je pre godinu dana branio za engleskog drugoligaša Kardif.

"Penali su, ipak, lutrija", dodao je Aleksander.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC