• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorci dovode još dva Amerikanca? Plaše se odlaska, a zamjene već spremne - oni postaju reprezentativci!

Autor Haris Krhalić

Ukoliko Džastin Kobs napusti budućnost tokom ljeta, i Crna Gora bi mogla da ostane bez važnog igrača. Zato planiraju dva nova potpisa.

 Crnogorci dovode dva Amerikanca Izvor: MNPRESS

Poziciju naturalizovanog igrača u košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore trenutno pokriva Džastin Kobs, a kako prenose podgoričke "Vijesti", Crnogorci namjeravaju da dodijele državljanstvo još dvojici igrača. Jedan trenutno igra u njihovoj zemlji, dok drugi nikada nije nastupao za neki crnogorski tim.

Riječ je o Kendriku Periju (29) koji je u Budućnost stigao iz Panatinaikosa, a dobro je poznato lice u regionalnoj košarci i Džoni Radebau (24) koji trenutno nastupa za njemački Ludvigsburg.

Njih dvojica bi mogli da dobiju pasoše iako po pravilima FIBA nikada neće moći zajedno da igraju za nacionalni tim. Po pravilima koja su već dugo na snazi, reprezentacije mogu da igraju sa samo jednim naturalizovanim igračem, pa će crnogorski selektori birati na osnovu forme dvojice Amerikanaca.

"Dijeljenje" pasoša odgovor je na glasine da bi Džastin Kobs na kraju sezone mogao da napusti Budućnost, a pitanje je da li će tada Amerikanac biti spreman da se posveti obavezama u nacionalnom timu. Crnogorci ne žele nesremni da dočekaju njegovo odbijanje, pa će na vrijeme ponuditi pasoše dvojici igrača.

Oni bi trebalo da budu u konkurenciji za tim već na jesen, kada reprezentaciju čeka nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Do sada su za reprezentaciju Crne Gore kao naturalizovani igrači nastupali Omar Kuk, Džavonte Grin, Tejlor Ročesti, Derik Nidam i Džastin Kobs. Podsjetite ih se:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC