• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Falkao srušio Klinsmana

Kolumbijac u timu Portoa nadmašio učinak njemačkog golgetera iz sezone 1995/96, dok su "zmajevi" nadomak rekorda Barselone starog 11 godina.

 LE: Falkao srušio Klinsmana Izvor: MONDO

Fudbaleri Portoa na impresivan način su se plasirali u finale Lige Evrope, zabilježivši 13 pobjeda, jedan remi i dva poraza.

Ovaj drugi, u revanš susretu sa Viljarealom, bio je nevažan s obzirom na ubjedljivu prednost iz prve utakmice. Prethodno su puleni Andrea Viljasa Boasa izgubili samo od Sevilje u revanšu šesnaestine finala.

Na putu do Dablina bili su efikasni kao rijetko koji tim u istoriji evrokupova.

U plej-of rundi kvalifikacija Genku su dali sedam "komada", moskovskom Spartaku deset u četvrtfinalu, Viljarealu sedam u polufinalu... ukupno 43!

Uoči finala protiv Brage 18. maja, nedostaju im samo dva gola da izjednače rekord Barselone, ostvaren na 16 utakmica Lige šampiona 1999/00.

Radamel Falkao već je postao najbolji strijelac u istoriji takmičenja, ako se gleda učinak u svakoj sezoni posebno. Napadač iz Kolumbije dao je 16 golova, dok je Jirgen Klinsman kao član trofejne ekipe Bajerna iz sezone 1995/96 postigao jedan manje.

Porto je u domaćem prvenstvu odavno osigurao titulu (trenutni skor 26-2-0), a 22. maja igraće u finalu Kupa Portugala protiv Vitorije Gimaraeš.

Do sada su "zmajevi" odigrali četiri evropska finala - poraženi su od Juventusa u meču za Kup pobednika kupova 1983/84, ali su nakon toga dobili finala Kupa/Lige šampiona protiv Bajerna 1986/87, odnosno Monaka 2003/04, kao i finale Kupa UEFA protiv Seltika 2002/03.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC