• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OFK čeka Zvezdu, Vojvodina u Čačku

Crveno-bijeli u subotu od 15 časova gostuju na Karaburmi, trećeplasirana Vojvodina ide na noge Borcu, dok Rad dočekuje Smederevo.

 OFK čeka Zvezdu, Vojvodina u Čačku Izvor: MONDO

Što se Zvezde tiče, priča je već pomalo "izlizana" - izabranicima Roberta Prosinečkog neophodna je pobjeda kako bi ostali u trci sa vodećim Partizanom, koji im pet kola prije kraja bježi tri boda.

Iako bez povrijeđenog "plejmejkera" Evandra i još nekih suspendovanih igrača, crveno-bijeli su u prošlom kolu savladali Hajduk (3:1), dok je OFK Beograd minimalnim rezultatom izgubio od Smedereva.

"Zvezda nam bježi 28 bodova, a to je i realan pokazatelj odnosa snaga naša dva kluba. Drago mi je što su moji igrači optimisti, ali bolje bi im bilo da priču ostave za posle meča", rekao je trener "romantičara" Dejan Švaba Đurđević.

Partizan, zbog nastupa u finalu Kupa, već u petak uveče igra sa BSK-om iz Borče.

Vojvodina, koja na trećem mestu tabele zaostaje šest bodova za liderom, matematički još ima šanse da osvoji titulu. Da bi tako i ostalo, moraće u subotu od 17 časova da savlada domaći Borac.

Čačani su prošle nedjelje u Subotici iznenadili Spartak i pobedili sa 2:1, dok je Vojvodina u derbiju 25. kola savladala Rad sa 2:0.

"Građevinari" su u padu forme, pošto nisu zabilježili pobjedu od 9. aprila i duela sa OFK Beogradom (tri remija i poraz). Uprkos tome, sačuvali su četvrtu poziciju i bodovima u duelu sa Smederevom bi praktično osigurali kvalifikacije za Ligu Evrope.

Posljednjeplasirani Čukarički u nedjelju će gostovati Metalcu, koji, za razliku od tima sa Banovog brda, još ima šanse da izbori opstanak.

Za očuvanje superligaškog statusa bori se i Hajduk iz Kule. On će ugostiti Jagodinu, koja je mnogo bliža sredini nego donjem dijelu tabele.

U duelu ekipa iz "zlatne" sredine, Sloboda Sevojno će u Lučanima dočekati Javor. Bodove spasa Inđija će tražiti u duelu sa Spartakom.

PAROVI 26. KOLA:

petak

Partizan - BSK 19.00

subota

OFK Beograd - Crvena zvezda 15.00
Borac - Vojvodina 17.00
Sloboda Sevojno - Javor 17.00

nedjelja

Rad - Smederevo 17.00
Hajduk - Jagodina 17.00
Metalac - Čukarički 17.00

utorak

Inđija - Spartak Zlatibor voda 17.00

TABELA: Partizan 65, Crvena zvezda 62, Vojvodina 59, Rad 45, Spartak 36, Javor 36, Smederevo 34, Sloboda Sevojno 34, OFK Beograd 34, BSK 29, Borac 28, Jagodina 27, Inđija 20, Metalac 19, Hajduk 18, Čukarički 4.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC