• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-17): Đora i srpski kadeti uzeli bod

Srbija i Francuska remizirali u Inđiji u drugom kolu Evropskog prvenstva za kadete.

 EP (U-17): Đora i srpski kadeti uzeli bod Izvor: MONDO

Srbija kao domaćin Evropskog prvenstva još uvijek ne zna za pobjedu, ali je za razliku od prve utakmice u Novom Sadu sa Dancima (2:3) ovaj put ipak uspjela da osvoji bod.

Srbija - Francuska 1:1, pred oko 2.000 gledalaca u Inđiji.

Francuzi su veći dio utakmice bili opasniji, dok su izabranici Milovana Đorića tek u posljednjih deset minuta meča bili bolji.

U igri bez pravih prilika, sve do posljednja dva minuta, Francuska je bila dominantnija u prvom poluvremenu. Završnica tog dijela igre donijela je dosta uzbuđenja. Srbija je prva stigla do vođstva.

Nikola Ninković je sa svoje polovine odigrao kroz sredinu za imenjaka Mandića, koji je pobjegao odbrani "trikolora", našao se sam ispred protivničkog golmana i poslao loptu pored njega - 1:0.

Izgledalo je da će "orlići" na odmor otići sa golom prednosti, ali nije bilo tako. Baš kao i na prvoj utakmici protiv Danaca, Srbija je tek što je postigla odmah i primila gol. I to dosta naivno!

Meite je oprobao šut sa 20-ak metara i bio je precizan. Opuštena odbrana "orlića" poslije postignutog gola i nešto lošija odbrana Nemanje Latinovića kumovali su izjednačenju Francuza.

"Trikolori" su još bolji bili u drugom poluvremenu. Veći dio drugih 40 minuta igralo se na polovini Srbije, koja i kada je imala posjed lopte djelovala nemoćno da ugrozi protivnički gol.

Francuzi su propustili nekoliko odličnih prilika da pobjede, ali su na kraju morali da se zadovolje drugim remijem na prvenstvu. Srbija poslije dva kola zauzima treće mjesto sa malim šansama za polufinale, ali je odlazak na Svjetsko prventsvo u Meksiku i dalje samo u srpskim rukama.

U posljednjem kolu u Grupi A Srbija će 9. maja igrati sa Engleskom. S obzirom na pobjedu Danaca protiv Engleza (2:1), pobjeda protiv "gordog Albiona" obezbijediće im vizu za Mundijal, a uz trijumf Danaca protiv Francuza i plasman u polufinale.

"Orlići" mogu i sa remijem do polufinala, ali Skandinavci u tom slučaju moraju da pobijede "trikolore" sa dva ili više golova razlike.

Zanimljivo da je srpski stručni štab prije turnira ocijenio da će Danska biti najlakši protivnik, a ona poslije dva kola ima maksimalnih šest bodova i već je obezbijedila polufinale.

SRBIJA: Latinović, Jakšić, Nastić, Radaković, Marinković, Meleg, Popadić, Todorić (od 63' Stojanović), Filipović, Niniković (od 41' Ožegović), Mandić (od 67' Marković).

FRANCUSKA: Mpasi Nzo, Mendi, Calve, Aotsa, Meite, Jasijen, Haler (od 68' Nikusu), Konte, Laport, Ture (od 44' Nanžis), Verlejen (od 56' Labord).

GRUPA A - 2. kolo:

Srbija - Francuska 1:1 (1:1)
Danska - Engleska 2:0 (2:0)

TABELA:

1. Danska 5:2 6
2. Francuska 3:3 2
3. Srbija 3:4 1
4. Engleska 2:4 1

3. kolo (9. maj): Srbija - Engleska (17.15h), Danska - Francuska (17.15h)

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC